Haberler

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Konulu Konferans Düzenlendi

Sinop’ta 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Konulu Konferans düzenlendi.

Sinop'ta 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Konulu Konferans düzenlendi. Prof. Dr. Şahin, "15 Temmuz denildiğinde ihanetin dibini de gördük. Aynı zamanda kahramanlığın zirvesini de" dedi.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Konulu Konferans düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şahin tarafından katılımcılara brifing verilmesi ile devam etti. Prof. Dr. Şahin, "15 Temmuz denildiğinde ihanetin dibini de gördük. Aynı zamanda kahramanlığın zirvesini de. Bunların hepsi birkaç saat içinde yaşandı. Bu yüzden 15 Temmuz unutulmaması gereken bir tarihtir. Belki içinde olduğumuz için çok önemsemiyoruz ama bizim coğrafyamız için, yakın coğrafyamız için sadece Türkiye için söylemiyorum. En az Fransız İhtilali kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Fransız İhtilali hakkında sanırım herkesin az ya da çok bilgisi vardır. Dünyanın değiştirildiği tarih olarak okutulur. Biz de bunu okuturuz. Orta okulda, lisede, üniversitede daha sonraki süreçte de bunu okuturuz. 15 Temmuz'da yaşananlara ise baktığımız da neden oldu, sebebi neydi? Bunları sormak lazım. Bana ait bir tanımlama, sizinle de paylaşmak isterim. Tipi bizden olupta çipi bizden olmayanların harekete geçmeseydi 15 Temmuz. Tipine baktığınız zaman bizim gibiler. Ama çipine baktığınız zaman bizden değildi bunlar. Bu yaklaşık 40-50 yıllık bir projenin kanlı girişimiydi. Buna sadece bir grup olarak bakmayın. Bu dünyanın en güçlü istihbarat yapılanmasının, Türkiye'de Türkiyeliymiş gibi gözüken grubunun harekete geçirilmesiydi. 40-50 yıllık yatırım yaptılar. Adamların 40-50 yıllık ortaya koymuş oldukları yatırım yapmış oldukları, bu kanlı çeteyi hiçbir hesabı olmayan, vatanından başka hiç elinde bir şey olmayan, Anadolu'nun kavruk çocuklarının 4 saat içinde bunu bitirdiğini gördük. İnsanlarımız o gece neyin ne olduğunu anladılar. Biliyoruz ki, vatan giderse her şey gider" diye konuştu.

Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda düzenlenen konferansa Sinop Valisi Köksal Şakalar, Sinop Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, İl Jandarma Komutanı Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Sinop Üniversitesi Rektörü Nihat Dalgın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Menderes Dümen, İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan ve vatandaşlar katıldı. - SİNOP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

15 Temmuz Sinop Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title