Haberler

15 Temmuz Gecesini Anlatan Kitap Vatandaşların Beğenisine Sunuldu

15 Temmuz gecesini anlatan ’Ordu Millet Destanı’ isimli kitap, Bayrampaşa’da düzenlenen tanıtım programında vatandaşların beğenisine sunuldu.

15 Temmuz gecesini anlatan 'Ordu Millet Destanı' isimli kitap, Bayrampaşa'da düzenlenen tanıtım programında vatandaşların beğenisine sunuldu. Programda gençlerin yaptığı oratoryo gösterisi, şehit ailelerini duygulandırdı.

Bayrampaşa Kaymakamlığı tarafından basımına destek verilen 'Ordu Millet Destanı' isimli kitabın tanıtımı, Bayrampaşa'da bir otelde yapıldı. Kitabın yazarı Ziya Karatekin, tanıtım programı öncesi kitabından kesitler okudu. Şehit ailelerinin de katıldığı programda gençler, protokol konuşmalarının ardından oratoryo gösterisi yaptı. Lise öğrencilerinin yaptığı gösteri hem duygulandırdı hem de büyük alkış topladı.

Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, kitabın edebileştirilmesindeki en büyük amacın, gençlerin 15 Temmuz gecesini unutmaması ve bir daha yaşanmaması adına bilinçli olmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

"Tekrar 15 Temmuz yaşanmasın diye bu kitabı bastırmaya karar verdik"

Kitabın önemine değinen Kaymakam Canbaba, "Bu çalışma Ziya arkadaşımızın destanı yazması ile başladı. Ayrıca ressam arkadaşımızın da bu kitap için özel çizimleri oldu. O çizimler de sergileniyor. Amaç şu; 15 Temmuz'u hep birlikte yaşadık. Tarihimizde milletimiz, sürekli savaşmış. Zaman zaman kendi içinden ihanetler görmüş ama bu kadar organizesine herhalde 15 Temmuz'da gördük. Biz bunu özellikle çocuklarımıza bir edebi üslupla anlatmak için, tekrar 15 Temmuz yaşanmasın diye, bir katkı olsun diye kaymakamlık olarak bu kitabı bastırmaya karar verdik. Yazarımızın da muvaffakatını alarak kitap çalışmasını yaptık ve ete kemiğe büründü" dedi.

Program sonunda şehit aileleriyle hatıra fotoğrafı çekildi ve şehit ailelerine kitap hediye edildi. Aynı zamanda salonda oluşturulan sergide kitapta bulunan çizimler de vatandaşların beğenisine sunuldu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bayrampaşa 15 Temmuz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
title