Haberler

100. Yıl Etkinlik Komisyonu Üyeleri Milli Parkta

"Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı 100.Yıl Etkinlikleri Komisyonu" üyeleri, milli parkta incelemelerde bulundu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca kurulan

"Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı 100. Yıl Etkinlikleri Komisyonu" üyeleri, milli parkta incelemelerde bulundu.

Bakanlık Müşaviri Ahmet Dayanır ve Şube Müdürü Hüseyin Tan'ın başkanlığında oluşan komisyon, Çanakkale muharebelerinin gerçekleştiği alanları 2 gün süreyle inceledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, Ankara'dan gelen heyete tarihi milli park ve Şehitler Abidesi hakkında bilgi verdi.

Heyete, 3. Bölge Müdürlüğü Milli Parklar Müdürü Turhan Akay, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Müdür Yardımcısı Erhan Alhan, Yüksek Arkeolog Murat Kara, Jeodezi ve fotogrametri mühendisi Merve Toker, mimar Duygu Yıldırım ve restorasyon teknikeri Yağmur Arslan ile tarih danışmanı Gürsel Akıngüç de eşlik etti.

Komisyon çalışmalar kapsamında, Mehmet Şevki Paşa haritasında gösterilen gerçek şühedalar ile Ağadere bölgesine yapılacak şehitlik, yürüyüş parkur güzergahlarının belirlenmesi, bazı bölgelerde siperler ve tünellerin eski haline dönüştürülmesi, Çanakkale Destanı Anı Ormanı Projesi, Kuzey Cephesi ve Güney Cephesi'nde bakı teraslarının oluşturulması, şehitliklerin ağaçlandırma ve çiçeklendirilmesi, Seddülbahir Kalesi, Çamburnu Kalesi ile Bigalı Kalesi'nin restorasyonu ve çeşitli bölgelerdeki gömülü topların gün yüzüne çıkarılması gibi projeler üzerinde çalışmalar yaptı.

Eceabat Kaymakamı Mehmet Akçay'a çalışmalar hakkında bilgi veren heyet, daha sonra Ankara'ya hareket etti.

Muhabir: Bülent Ersöz / Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Haluk Yüksel - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Tan Çanakkale Gelibolu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title