Haberler

10 Kasım Atatürk'ü Anma Törenleri

Sakarya'da Adapazarı Merkez ve İlçelerde Düzenlenen Törenlerle Atatürk, Ölümünün 69. Yıldönümünde Anıldı.

Sakarya'da Adapazarı merkez ve ilçelerde düzenlenen törenlerle Atatürk, ölümünün 69. yıldönümünde anıldı.

Adapazarı'ndaki törenlerde, Gar Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törenler,

Sakarya Üniversitesi'nde devam etti. Sakarya Valiliği tarafından düzenlenen ve SAÜ Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliklerde, Atatürk'ün hayatı anlatıldı. Program, Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı “Atatürk Oratoryosu” ile sona erdi. Etkinlikler çerçevesinde Atatürk konulu kitap ve sergisi açıldı.

Taraklı ve Hendek ilçelerinde düzenlenen törenler de, Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı.

Taraklı Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Parkındaki Atatürk Büstüne Kaymakam Hasan Sazkaya, Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Merdan Akbulut ve Cumhuriyet Savcısı İlker Seyhan tarafından çelenk konuldu. Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Taraklı Lisesi'nde devam eden programda Atatürk konulu slayt gösterisi sunulurken, öğrenciler de şiirler okudu.

Hendek ilçesinde ise Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenklerin konulması, iki dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi Konferans Salonu'nda anma programı düzenlendi. Hendek Kız Meslek ve Kız Teknik Lise'si tarafından hazırlanan programda bir konuşma yapan Kaymakam Harun Kaya, Ulu Önder Atatürk'ü ölümünün 69. yıldönümünde rahmetle andıklarını belirterek, "Atatürk çok okuyan bir insandı. Büyük adam davası büyük olan adamdır. Çocukların da daha çok okumaları için hepimizin gayretkar olması gerekiyor. Çocuklarımızın, gençlerimizin biraz da kendimizin gayretleriyle çok okuyan bir toplum olmalıyız. Bayrağa, ülkeye sahip çıkmanın yolunun Ulu Önder Atatürk gibi çok okumaktan geçtiğini bilmeliyiz" dedi.

Program Atatürk'ün hayatıyla ilgili sinevizyon gösterisi, şiirler, oratoryo ve Kız Meslek Lisesi tarafından hazırlanan Atatürk dönemine ait kıyafetlerin tanıtıldığı defile ile son buldu.

(HA-AK)

10.11.2007 15:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title