Haberler

+1T Gazete Tasarım Günleri, 9. Yılında Artık Bir Gelenek

Güncelleme:

9 yıldır kararlılıkla sürdürülen +1T Gazete Tasarım Günleri, sektörün ihtiyaç duyduğu gazete tasarımcılarını yetiştirme yolunda gelenek halini aldı.

Seminer, 17-24 Haziran 2014 tarihleri arasında öğrencilerle usta gazeteci ve tasarımcıları Zaman Gazetesi merkez binasında buluşturuyor. Katılımcı adaylarının seminere başvuru için 5 Haziran'a kadar www.arti1t.com adresindeki formu doldurmaları yeterli.

Gazete Tasarım Günleri, 9. kez kapılarını geleceğin gazete tasarımcılarına açıyor. Her yıl eklenen yeniliklerle büyüyen +1T, şimdi bir gelenek halini aldı. 9 yıldır kararlılıkla sürdürülen seminer, sektörün ihtiyaçlarını göz önünde bulunduruyor ve değişime ayak uyduracak tasarımcıların yetişmesini amaçlıyor. Seminer, 17-24 Haziran 2014 tarihleri arasında ev sahibi Zaman Gazetesi'nin merkez binasında gerçekleştirilecek. Her yıl olduğu gibi İletişim ve Güzel Sanatlar öğrencilerinin yanı sıra tasarıma ilgi duyan herkes +1T'ye başvurabiliyor. Türkiye'den ve dünyadan gelecek konuşmacılar arasında yer alan yayın yönetmeni, kreatif direktör, dizayn direktörü, illüstratör, karikatürist, fotoğrafçı, grafik tasarımcı, görsel yönetmenler gazete tasarımının inceliklerini öğrencilerle paylaşacak. Seminerde derslerin yanı sıra, atölye çalışmaları, söyleşiler, portfolyo değerlendirme ve belgeseller de yer alacak. İnteraktif seminer ortamında geleceğin gazete tasarımcıları, sorularını ilgililere rahatlıkla yöneltebilecek. Başvuru için öğrencilerin www.arti1t.com adresindeki formu 5 Haziran tarihine kadar doldurmaları yeterli. Elemeyi geçebilen öğrenciler, tasarım maratonuna davet edilecek ve seminer sonunda sertifikalarını alacaklar.

DÜNYANIN EN İYİLERİ +1T İÇİN GELİYOR

Her yıl olduğu gibi alanında dünyanın en iyilerini bir araya getiren +1T, sadece öğrenciler değil, sektörün duayenleri tarafından da ilgiyle takip ediliyor. Bu yıl +1T'de gazete tasarımı, fotoğraf, illüstrasyon, infografik gibi konuları anlatmak üzere yırt dışından gelip seminerde konuşacak ustalar şunlar:

The Times (Londra) Gazetesi'nin dizayn editörü Jon Hill,
Times of Oman Gazetesi'nin dizayn direktörü Adonis Durado,
National Geographic Dergisi'nin art direktörü Juan Velasco,
National Geographic Dergisi'nin fotoğraf editörü Kim Hubbard,
Time, Newsweek, New York Times için yaptığı çalışmalarla dünyaca üne kavuşan illüstratör Brad Holland, dünyanın en yaygın gazete tasarımcıları kuruluşu olan SND'nin genel direktörü Stephen Komives , ünlü infografik tasarımcısı John Grimwade ve başarılı serbest fotoğrafçı Ami Vitale.

Dünyadaki gelişmelere paralel olarak Türk medyasının durumunu değerlendirmek üzere çok değerli konuşmacılar, bilgilerini ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşacak. Öğrencilere, yayın yönetmeninin tasarımdan beklentilerini aktarmak üzere Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can birer konuşma yapacak. Yeni medyaya aşinalığı ve Dipnot çalışmasıyla dikkatleri çeken usta gazeteci Cüneyt Özdemir, interaktif bir sunum yapacak. Ünlü yazar Ahmet Turan Alkan, az bilinen bir yönüyle öğrencilerin karşısında olacak. Zaman zaman tasarımla ilgili yazdığı yazılardan da anlaşılacağı gibi o bir tasarım ve estetik sevdalısı. Alkan, konuşmasında haber, köşe yazısı ve estetiğe dair önemli ipuçlarını aktaracak. Türkiye'de grafik tasarım denilince akla ilk gelen isimlerin başında hep o vardır; yıllardır +1T'den desteğini esirgemeyen usta tasarımcı Bülent Erkmen, kendi bakış açısıyla öğrencilere yeni ufuklar açacak. Grafik tasarım alanında pek çok ustanın yetişmesinde büyük emeği olan ünlü tasarımcı Sadık Karamustafa, bu yıl +1T atölyesinde bir sunum yapacak ve atölyeyi yönetecek. Hürriyet Gazetesi Dijital Medya Koordinatörü Bülent Mumay, sektördeki gelişmeleri ve Hürriyet bünyesinde gerçekleştirdikleri projeleri aktaracak. Ünlü karikatürist Salih Memecan, Gazete Tasarım Günleri'nin ayrılmaz parçalarından biri hiç şüphesiz. Memecan, her yıl olduğu gibi bu yıl da çizgileriyle öğrencilere ilham verecek. Uzun yıllar Hürriyet Gazetesi'nin görsel yönetmenliğini üstlenmiş olan Reha Erdoğan, tasarımcı kimliğiyle öğrencilere bir sunum gerçekleştirecek. Yazılım ve medya dünyasının geleceğini öğrencilerle paylaşan Barış Özcan, bu yıl da sektördeki yeniliklerden bahsedecek. Pazarlama dünyasında kreatif fikirleri ve bol ödüllü çalışmalarıyla dikkatleri çeken Alemşah Öztürk, yeni medyada tasarım fırsatlarını anlatacak. Tasarımı bir yaşam biçimi olarak sürekli hale getirebilmiş ender dizaynırlardan Ali Fuat Saruhan, tipografinin büyülü dünyasına götürecek katılımcıları. Zaman Gazetesi Görsel Yönetmeni Fevzi Yazıcı, 'Gazete tasarımına genel bir bakış ve renk' konulu sunumlarıyla öğrencilerin karşısında olacak. Zaman Fotoğraf Editörü Selahattin Sevi, haber fotoğrafının temellerini aktaracak. Zaman Tasarım Koordinatörü Selim Şimşiroğlu, gazete tasarımının olmazsa olmazlarından tasarım standartlarını öğrencilerle paylaşacak. Tecrübeli yayın tasarımcısı Sinan Taşgetiren, 'Gazete sayfası nasıl tasarlanır?' konulu bir sunum gerçekleştirecek. Zaman fotoğraf ekibinden tecrübeli fotoğrafçı Bahar Mandan, Kapalıçarşı'yı bir başka açıdan perdeye yansıtacak.

'Gazete Tasarımı' başlığı altında bir araya gelen seçkin tasarımcı, fotoğrafçı, sanatçı ve haberciler bir hafta boyunca çok yoğun bir içerikle katılımcıların karşısında olacak, geleceğin gazetecilerine ufuk açıcak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Times Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title