Haberler

Son dakika haberleri... Keçiören'deki cinayet davasının sanıkları hakim karşısında

Güncelleme:

Son dakika gündem haberine göre Ankara'nın Keçiören ilçesinde Ahmet Öztaş'ın öldüğü, kardeşi Fırat Öztaş'ın yaralandığı silahlı saldırıyla ilgili, 3'ü tutuklu 4 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde Ahmet Öztaş'ın öldüğü, kardeşi Fırat Öztaş'ın yaralandığı silahlı saldırıyla ilgili, 3'ü tutuklu 4 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Emrah Kesim, Yasin Sönmez ve kardeşi Soner Sönmez ile tarafların avukatları katıldı. Tutuksuz sanık Hüseyin Sönmez, duruşmaya gelmedi.

Sanık Emrah Kesim, savunmasında, olayda kullandığı tabancayı bir yakınının düğünü için Soner Sönmez'den ödünç aldığını, Fırat ve Ahmet Öztaş'ı vurmak gibi bir planı olmadığını öne sürdü.

Kesim, "Olay günü bana husumet besleyen Fırat Öztaş'ı berberde gördüm. Sürekli beni tehdit ediyordu. Derdinin ne olduğunu sormak ve peşimi bırakmasını istemek için içeri girdim. Tehditlerini sürdürünce korkutmak için ayağına ateş ettim. Kaçmak isterken Ahmet Öztaş üzerime atladı. Ayağına ateş etmek istedim ancak üzerime atladığı için kurşun karnına gelmiş. Öldürmek için ateş açmadım." savunmasını yaptı.

Kesim, olayın planlı olmadığını iddia etti ve pişman olduğunu söyledi.

Azmettirme iddiasını kabul etmedi

Sanık Yasin Sönmez de olaydan 1,5 ay önce çıkan kavgada bacağından yaralandığını ancak bu olay nedeniyle kimseye husumet duymadığını savundu. Sönmez, sanık Emrah Kesim'i, Fırat Öztaş'ı vurması için azmettirdiği suçlamasını kabul etmedi.

Soner Sönmez ise cinayetle hiçbir ilgisinin bulunmadığını, Kesim'in, Fırat Öztaş'ı vurduğunu araçla olay yerinden uzaklaşırken kendisine söylediğini, olaydan bu şekilde haberdar olduğunu öne sürdü.

Duruşmada beyanı dinlenen maktul Ahmet Öztaş'ın eşi, "Hiç uğruna babasız kalan 6 çocuğumun hakkı için sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum." dedi.

Avukatların taleplerinin dinlenilmesinin ardından duruşma ertelendi.

Soruşturmanın geçmişi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre, Emrah Kesim, 21 Eylül 2020'da, Keçiören'de bir berberde Fırat Öztaş ve ağabeyi Ahmet Öztaş'ı silahla yaraladı. Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan iki kardeşten Ahmet Öztaş yaşamını yitirdi.

Olayın ardından Fırat Öztaş'ın bir kavgada yaraladığı Yasin Sönmez ile kardeşleri Hüseyin ve Soner Sönmez gözaltına alındı.

İnşaat firması sahibi 3 kardeşin yanında çalışan Emrah Kesim de olaydan 6 ay sonra yurt dışına kaçmak isterken yakalandı. Yasin ve Soner Sönmez ile Emrah Kesim tutuklanırken, Hüseyin Sönmez adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İddianamede, Emrah Kesim'in, "tasarlayarak kasten öldürme" ve "kasten yaralama" suçlarından, diğer şüphelilerin ise "tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme" ve "kasten yaralamaya azmettirme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları istendi.

Sağlık çalışanlarına saldırı olayıyla gündeme gelmişti

Olayın ardından kaldırıldığı Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşamını yitiren Ahmet Öztaş'ın yakınları hastanede taşkınlık çıkarmıştı.

Kendilerini korumak isteyen doktor ve hemşireler ise acil servisteki kapıyı kapatıp arkasına travma tahtalarıyla barikat kurmuşlardı.

Bu olayla ilgili, aralarında Fırat Öztaş'ın da bulunduğu 5 kişi hakkında "kamu malına zarar vermek" ve "sağlık personeline görevi yaptırmamak için direnmek" suçlarından Ankara 34. Asliye Ceza Mahkemesine dava açılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Öztaş Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title