Haberler

1. Hudut Alay Komutanlığında Sancak Devir Teslim Töreni

Gaziantep ve Kilis'te Suriye sınırının güvenliğini sağlayan 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na bağlı 1. Hudut Alay Komutanlığında sancak devir teslim töreni düzenlendi.

Gaziantep ve Kilis'te Suriye sınırının güvenliğini sağlayan 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na bağlı 1. Hudut Alay Komutanlığında sancak devir teslim töreni düzenlendi.

5. Zırhlı Tugay Komutanlığı eğitim alanında düzenlenen sancak devir teslim töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Sancağı devreden Piyade Kıdemli Albay Murat Soylu ve sancağı devralacak Piyade Albay Alpaslan Kılınç'ın öz geçmişlerinin okunmasının ardından konuşan Adana 6. Mekanize Tümen Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Suriye'nin iç kesimlerinde bir kaç yıldır devam eden olaylar sırasında yaşanan hareketlilikten dolayı sınırları 4 yıl boyunca başarıyla koruyan Albay Murat Soylu'ya teşekkür etti.

Görevi devreden Albay Soysal, yaz kararnamesiyle Kara Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme Daire Başkanlığına atanmıştı.

Konuşmaların ardından yapılan sancak devir tesliminin ardından tören askeri birliklerin geçişiyle sona erdi.

Törene katılanlara Gaziantep Orduevinde iftar verilecek.

Törene, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Bakır, şehit yakınları, gazilerle çok sayıda askeri ve sivil erkan katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Murat Soylu Gaziantep Suriye Kilis Yerel Haberler

title