Haberler

Zonguldak Havaalanına 4 Kişilik Uçak İndi

Hava Trafiğine Açılan Zonguldak Havaalanına 4 Kişilik Tek Motorlu Uçak İndi.

Hava trafiğine açılan Zonguldak Havaalanına 4 kişilik tek motorlu uçak indi.

Zonguldak Havaalanı'na Sinden Havacılık A.Ş.'ye ait pilot yetiştirmek ve eğitim yapmak amacıyla kullanılan 3 adet C-172 tipi 4 kişilik uçak geldi.

Havaalanında bir günlük eğitim veren Sinden Havacılığın eğitmeni Muhsin Harputlu, "Bugün Zonguldak Havaalanı'na halkın uçağa özlemini gidermek amacıyla pilot adayları eşliğinde geldik. İlerleyen günlerde tekrar gelmeyi planlıyoruz. Firma bünyesinde C-421 ve bir adet de jet uçağı bulunuyor. İstendiği takdirde bu uçaklarımız özel olarak gelebilir" dedi. Özel kiralık seferler yapabileceklerini ifade eden pilot Harputlu, 6 kişilik çift motorlu uçağın Zonguldak'tan Trabzon'a gidip gelme maliyetinin 3 bin dolar olduğunu belirtti.

Zonguldak Havaalanının mevcut şartlar itibariyle sadece gündüz uçak iniş ve kalkışına müsait olduğu bildirilirken, gece uçuşlarına açık olması için pistin aydınlatılması gerektiği ifade edildi.

Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız ve Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen de eğitim uçağına binerek havaalanı etrafında tur attılar.

Çaycuma'ya bağlı Şenköy'de oturan Durmuş Katırcı ise, kendi yaptığı maket bir uçağı, eğitim için Zonguldak Havaalanına gelen pilota hediye etti.

(SD-AK)

20.08.2007 18:02 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title