Haberler

Zonguldak: Alaplı'da 'Kızlar Bayramı' Kutlaması

Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'nde Ramazan Bayramı'ndan Bir Gün Sonra Kutlanan Kızlar Bayramı, Bu Yıl da Yüzlerce Genci Biraraya Getirdi.

Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'nde Ramazan Bayramı'ndan bir gün sonra kutlanan Kızlar Bayramı, bu yıl da yüzlerce genci biraraya getirdi.

Kızlar Bayramı'nda yüzlerce genç kız ve erkek, ilçenin en işlek yeri olan Hükümet Caddesi'ne akın etti. Caddeyi boydan boya turlayan gençler, kendilerine uygun olan eşi seçmeye çalıştı. Birçok genç de cadde üzerinde bulunan işyerlerinin önünde bekleyerek, geçenleri izlemeyi tercih etti. Özellikle köylerden gelen şalvarlı kızların yoğun ilgi gösterdiği bayram, renkli görüntülere sahne oldu. Birçok genç kapalı mekanları tercih ederken, gençler Rampalı Çarşı'da birbirlerini beğenmeye çalıştı. Alaplı Belediye Başkanı Faruk Çaturoğlu da, Hükümet Caddesi'nde dolaşan gençlerle bayramlaştı. Çaturoğlu, Ramazan Bayramı'ndan bir gün sonra kutlanan bayramın "Kızlar Bayramı" olarak lanse edilmesinden memnun olmadıklarını söyledi. Çaturoğlu, geleneklerini yaşatmaya çalıştıklarını, bu esnada da birbirlerini gören gençlerin ileriye dönük plan yaptıklarını ifade etti.

Hükümet Caddesi'nde düzenlenen bayramda tanışarak evlenen Emine ve Yüksel Kılıç çifti ise, mutlu olduklarını söyledi. Kılıç çifti, 6 sene önce tanıştıklarını ve ardından da evlendiklerini belirterek, "Bir çocuk sahibiyiz ve çok mutluyuz" dedi.

Eşini bir hafta önce kaybeden 70 yaşındaki Mehmet Demir de, bayramda Hükümet Caddesi'nde dolaştığını ifade ederek, "Eşimi bir hafta önce kaybettim, yüreğim yanıyor. Ama ben de burada gezmeyi tercih ediyorum" diye konuştu. Bu sözleri duyan Belediye Başkanı Faruk Çaturoğlu, "Daha eşinin 40'ı bile çıkmamış" diyerek takıldı. Çaturoğlu, Mehmet Demir ve alanda toplanan gençlerle birlikte, "Kaptaş'ın altı bayır, yüreğim yanıyor cayır cayır. Ana beni evlendirsene, hem sevap işlersin, hem de hayır" türküsünü söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title