Haberler

"ZER" Duhok Film Festivali'nin Açılış Filmi Oldu

Güncelleme:

5. Duhok Uluslararası Film Festivali'nin açılış filmi olarak Kazım Öz'ün son filmi "Zer" seçildi.

Prömiyerini 36. İstanbul Film Festivali'nde yapan Kazım Öz'ün son filmi "Zer", Irak'ın önde gelen festivallerinden Duhok Uluslararası Film Festivali'nin açılış filmi oldu. Bu yıl 9-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 5. Duhok Uluslararası Film Festivali'nde Uluslararası Yarışmada en iyi film ödülü de Yılmaz Güney adına veriliyor.

Festivalin sanatsal direktörü Shamal Sabri, "5. Duhok Uluslararası Film Festivali'nin açılışını yapacak olan, bu bölgedeki binlerce Kürdün ve pek çok diğer azınlığın meçhul miraslarına yapılan bir yolculuğu konu alan "Zer" filmi gibi festivalimizin programı da umuttan ilham alıyor" dedi.

Başrollerini Nik Xhelilaj, Güler Ökten ve Levent Özdilek'in paylaştığı "Zer" filminde, kanser tedavisi için New York'a getirilen babaannesi Zarife ile bu süreçte daha da yakınlaşan genç müzisyen Jan'ın, babaannesinin kendisine söylediği bir şarkının peşinden köklerine ve bastırılmış toplumsal travmaların izine doğru çıktığı yolculuğun hikâyesi anlatılıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Kazım Öz Duhok Irak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title