Haberler

Zambiya'nın yeni devlet başkanı Hichilema oldu

Güncelleme:

Zambiya'da 12 Ağustos'ta gerçekleştirilen seçimler sonucunda Hakainde Hichilema, ülkenin yeni devlet başkanı oldu.

Zambiya'da 12 Ağustos'ta gerçekleştirilen seçimler sonucunda Hakainde Hichilema, ülkenin yeni devlet başkanı oldu.

Seçim Komisyonundan yapılan açıklamada, rakibi Edgar Lungu'nun 1 milyon 814 bin 201 oyuna karşı, Hichilema'nın 2 milyon 810 bin 777 oy aldığı kaydedildi.

Komisyon Başkanı Yargıç Esau Chulu da basın açıklamasında, "Hakainde Hichilema'nın, Zambiya Cumhuriyeti'nin seçilen cumhurbaşkanı olduğunu ilan ediyorum." ifadesini kullandı.

Böylece 59 yaşındaki eski iş insanı Hichilema, seçimin birinci turunda galibiyetini ilan etti.

Hichilema'nın taraftarları başkent Lusaka sokaklarında kutlamalara başladı.

Hakainde Hichilema kimdir?

Zambiya'nın Monze kentinde, 1962'de dünyaya gelen Hichilema, siyaset öncesi hayatında başarılı bir iş insanı olarak tanınıyor.

Hichilema, 2006 'da Ulusal Kalkınma İçin Birleşik Partisinin (UPND) Genel Başkanı Anderson Mazeko'nun vefatının ardından partinin genel başkanı seçilmişti.

Bu tarihten itibaren aday olduğu 5 başkanlık seçiminde de rakiplerinin gerisinde kalan Hichilema, en son 2016'da Lungu'ya karşı 100 binden az bir oy farkıyla kaybetmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Zambiya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title