Haberler

Yüzyılın En Şık Lideri Sergisi Ted Ankara Koleji'nde

Yüzyılın en şık lideri sergisi TED Ankara Koleji'ndeANKARA - Mustafa Kemal Atatürk'ün terzisinin dördüncü kuşak torunu Levon Kordonciyan'ın "Yüzyılın En Şık Lideri Atatürk Kıyafetleri" sergisi açıldı.

Yüzyılın en şık lideri sergisi TED Ankara Koleji'nde

ANKARA - Mustafa Kemal Atatürk'ün terzisinin dördüncü kuşak torunu Levon Kordonciyan'ın "Yüzyılın En Şık Lideri Atatürk Kıyafetleri" sergisi açıldı.

TED Ankara Koleji'nde düzenlenen Sergide Atatürk'ün 16 kıyafetinin orijinal kalıpları üzerinden yeniden hazırlanan giysiler yer aldı. Sergide ayrıca, Atatürk'ün takım elbiseleri, paltosu, pelerini, keten kıyafetleri, akbaş yaka gömlekleri, avcı kıyafetleri ve terzisine hediye ettiği 2 şapka da yer aldı.

Atatürk'ün terzisi Levon Usta'nın 4. kuşak torunu Levon Kordonciyan, 200'ün üzerinde smokin koleksiyonunun olduğunu belirterek TED Koleji'nin öncülüğünde 16 parçadan oluşan koleksiyonun sergilendiğini kaydetti. Kordonciyan, Ankaralıları sergiyi gezmeye davet ederek dönemin yokluklarında neler yapılabildiğinin görülmesini istedi.

TED Genel Müdürü Sevinç Atabay ise "Cumhuriyetin 94. yıl dönümünde Büyük Önder Atatürk'ün temellerini attığı ve o zamanki cumhuriyet kadrolarının kurduğu okulumuzda, kişiliği ve şıklığıyla tüm dünyaya örnek olan atamızın kıyafetlerini sergilemekten çok mutluyuz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mustafa Kemal Atatürk Levon Kordonciyan Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title