Haberler

Yurtta Tecavüz Skandalı

İstanbul'daki Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na (Shçek) Bağlı Yeldeğirmeni Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde de Tecavüz Şoku Yaşandı. 40 Çocuğun Kaldığı Merkezde 2 Erkek Öğrenci, Kendilerinden Bir Erkek Öğrenciye Banyoda Tecavüz Etti. Biri İse Kapıyı Tutarak, Mağdur Çocuğun Kaçmasını Önledi.

İstanbul'daki Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı Yeldeğirmeni çocuk ve Gençlik Merkezi'nde de tecavüz şoku yaşandı. 40 çocuğun kaldığı merkezde 2 erkek öğrenci, kendilerinden bir erkek öğrenciye banyoda tecavüz etti. Biri ise kapıyı tutarak, mağdur çocuğun kaçmasını önledi.

Yaklaşık 2 ay önce yaşanan olay, tecavüze uğrayan 16 yaşındaki T.K.'nin yaşadıklarını merkezin müdürüne anlatmasıyla ortaya çıktı. Düzenlenen tutanakla tecavüz iddiası Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na bildirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi tarafından yürütülen soruşturma da savcının talimatıyla çocuk ve gençlik merkezindeki olaylara karışan 3 kişi ve tecavüze uğrayan T.K. ifadeleri alınmak üzere adliyeye getirildi.

Kadıköy Adliyesi'nde çıkarıldıkları mahkeme tarafından tecavüz suçlamasıyla 16 yaşındaki U.P., 17 yaşındaki M.C tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi'nde çocuk suçluların tutulduğu F Koğuşu'na konuldu. 17 yaşındaki U.T ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tecavüze uğrayan T.K. ise yaklaşık 3 hafta önce Eyüp Kemerburgaz'da bulunan Ağaçlı Çocuk Köyü'nde bulunan çocuk ve gençlik merkezine gönderildi.

TEHDİT ETMİŞLER

Savcıya ifade veren T.K ifadesinde "Bu olayı 4-5 defa yaptılar. Onların elinden kurtulunca yaşadıklarımı müdüre anlattım. Artık dayanılacak gibi değildi. Tehditlerine boyun eğmedim. 'Öldürürlerse öldürsünler, böyle yaşamak istemiyorum' dedim. Onların elinden kurtulunca durumu müdürümüze anlattım". Arkadaşlarının yaşadıklarını öğrenmesinden de korkan T.K. "Sonra diğer çocuklar öğrenirse, bana nasıl bakarlardı. Biz Adanalıyız. Annem ve babam ayrıldılar. 3 kardeş ayrı ayrı yerlere savrulduk. Bir kardeşim Mersin devlet yurdunda, bir kardeşim İstanbul Kartal'da bir yuvada. Ben de Kadıköy'deydim. 13 yaşında devlet yurduna verdiler bizi. Tek sığınamızdı devlet yurtları. Buradaki gönüllü anneler, annelerimiz oldu. Arkadaşlarımız kardeşimiz, ağabeyimiz" dedi.

T.K ile birlikte yurtta kalan S.Ş ile S.A baskı yüzünden yurttan kaçtıklarını belirterek "yurtta bizi tehdit ettiler. Yetkili birine şikayette bulunduk ama bu olayı kimseye söylememiz için bizi tehdit ettiler. Kimse duymasın dediler. Biz de korktuğumuzdan söyleyemedik. Dayak vardı. Biz de dayak yedik. Bunun için yurttan kaçtık. Sokaklarda yaşıyoruz. Biz yetkililerden iş istiyoruz" dedi. İstanbul Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Vali Yardımcısı Mehmet Seyman olayı doğrulayarak, "Bu olayda kurum kurallara uygun olarak adli süreci derhal başlattı. Yargının kararı yerine getirilerek, tecavüz eden çocuklar tutuklanarak, cezaevine konuldu" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title