Haberler

Yunus Emre, Kabri Başında Anıldı

Büyük Türk düşünürü ve halk ozanı Yunus Emre, Eskişehir'din Mihalıççık İlçesi'ndeki kabri başında düzenlenen törenlerle anıldı.

Büyük Türk düşünürü ve halk ozanı Yunus Emre, Eskişehir'din Mihalıççık İlçesi'ndeki kabri başında düzenlenen törenlerle anıldı.

Eskişehir Valiliği'nin 2- 8 Mayıs 2011 tarihleri arasında gerçekleştirdiği 'Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası' etkinlikleri kapsamında Mihalıççık İlçesi'ne bağlı Yunus Emre Beldesi'nde tören düzenlendi. Yunus Emre'yi anma törenlerine Vali Mehmet Kılıçlar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın ile çok sayıda kişi katıldı. Vali Mehmet Kılıçlar ve beraberindekiler, beldede bulunan Yunus Emre'nin birbirine yakın olan 3 ayrı mezarını ziyaret ederek dua okudu.

Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar kabir ziyaretinin ardından tören alanında konuşma yaptı. Yunus Emre'nin sevgi insanı olduğunu söyleyerek Vali Kılıçlar şunları kaydetti:

"Yunus'un hak ve halk sevgisini öne çıkaran mesajları, ayrılıklar ortamında yürekleri diriltici nefes olmuş, bireysel ve toplumsal sorunların kaynağının ve çözümünün insanda, insanın zihninde ve kalbinde olduğunu söylemiştir. İnsanlığın barış içinde yaşaması için bugün de geçerli tespitlerde ve öğütlerde bulunmuştur. Bu yüzden, Yunus Emre'yi, onun sevgi mesajını tüm dünyaya ulaştırmak insanlık adına bir kazançtır. Yunus Emre'nin insanlığa bakışı, eşref-i mahluk olan insanla başlar. Yunus'ta insan, kendi içinde bir alemdir. Onda, hiçbir varlıkta olmayan bir ruh vardır. Kainatın sırrı ve dört kitabın manası, insanoğlunun içindedir. Yunus Emre'yi yücelten, gönüllerimize taht kurmasını sağlayan ve unutulmazlar arasına koyan ondaki insan sevgisidir. "

Konuşmaların ardından, 'Çocukların Gözüyle Yunus Emre' konulu resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Etkinlikler Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun konseri ve şair Bedirhan Gökçe'nin şiir dinletisi ile sona erdi. Törene katılanlara geleneksel 'Yunus aşı' olan etli pilav ikram edildi. - Eskişehir / Mihaliççik

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title