Haberler

Yunan rahipten Türkiye dersi

Güncelleme:

Yunan rahip Evangelos Papanikolaou, Ayasofya Camii'nin 86 yılın ardından ibadete açılmasına ilişkin, 'Ayasofya'yı Türkler korudu.

Yunan rahipten Türkiye dersi

Yunanistan, (DHA)- Yunan rahip Evangelos Papanikolaou, Ayasofya Camii'nin 86 yılın ardından ibadete açılmasına ilişkin, 'Ayasofya'yı Türkler korudu. Bunu bir lanet değil, düzeltme olarak görmeliyiz' dedi.

Yunanistan'da bir rahip olan Evangelos Papanikolaou, Ayasofya Camii'nin tekrar ibadete açılmasına ilişkin, açıklamalarda bulundu. Rahip Papanikolaou, 'Girit'te Türkler bir manastır dahi kapatmadı. Türkler hüküm sürerken insanlar kolayca dinlerini yaşayabiliyordu. Latin serpuşu yerine, Türk sarığını tercih ederim. Birini seçmek zorunda kalsam Türk'ü seçerim' ifadelerini kullandı. Papanikolaou, turistlerin saygısızca Ayasofya'ya girdiğini ifade ederek, 'Çıplak turistler Ayasofya'ya saygısızca giriyordu. Çünkü müzeydi. Bunu lanet olarak değil, düzeltme olarak görmeliyiz. Ayasofya'yı koruyan Türkler olmasaydı, Ayasofya düşerdi' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title