Haberler

Yumurta Fiyatındaki Artış Üreticileri Sevindirdi

KÜTAHYA'nın Tavşanlı İlçesi'ndeki yumurta üreticileri, fiyatların artmasına sevindiklerini söyledi.

KÜTAHYA'nın Tavşanlı İlçesi'ndeki yumurta üreticileri, fiyatların artmasına sevindiklerini söyledi. Tavşanlı Yumurta Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu üyesi Kemal Özkul, "9 aydan beri zarar ediyorduk, şu an fiyatların artmasından memnunuz" dedi.

Dolardaki yükseliş ve çeşitli ülkelerde görülen kuş gribi hastalığının yumurta fiyatlarını yüzde 100 oranında yükselttiği ifade ediliyor. Tavşanlı İlçesinde kurulan semt pazarında alışveriş yapan vatandaşlar ile satıcılar, yumurtadaki fiyat artışı konusunda görüşlerini açıkladı. Ferhat Ünlü adlı vatandaş, "Fiyatlar devamlı artıyor. Herkes doların ardına sığınıyor. Yumurtayı kadınlar daha çok kullanıyor. Erkekler satın alıyor, kadınlar fiyatını bilmediği için boyuna kırıyor" diye konuştu.

Yumurta satıcısı Bilal Seven de "Yumurta fiyatlarındaki artış ile satışlarımızda yüzde 30, yüzde 40 geriledi. İhracat hızlı deniliyor. İran'da kuş gribi görülmesi nedeniyle onlardan yumurta almayan ülkeler Türkiye'den alıyor. Talep yoğun olunca fiyat artmış oluyor. Fiyatların biraz daha artacağını düşünüyoruz" dedi.

'ÜRETİCİLER FİYATLARIN ARTMASINDAN GAYET MEMNUN'

Tavşanlı Yumurta Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu üyesi Kemal Özkul da fiyatların artışına sevindiklerini belirtti. 9 aydır zarar ettikleri ifade eden Özkul şunları söyledi:

"Türkiye dünyada ikinci sırada yumurta ihracatı yapıyor. Dolar girdileri yüksek olduğu için, hammadde fiyatları mecburen yüksek oluyor. Yem girdileri yükseliyor, bu yüzden fiyatlar yükseliyor. Normal seviyede yumurtanın kolisini 15 lira gibi rakamlarla biz veriyoruz. Üreticiler fiyatların artmasından gayet memnun. Çünkü 9 aydan beri zarar ediyor. Çiftliklerde çok büyük zararlar oldu. Kapanmalar oldu. İflaslar oldu. Şu anda durumumuzu kurtarmaya çalışıyoruz. Bizler de üretici olarak biraz nefes almamız lazım. Yumurta üreticileri şuan fiyatların artmasından çok memnun."

- Tavşanlı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ferhat Ünlü Tavşanlı Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title