Haberler

Yozgat'tan Kısa Kısa

Saraykent Belediyesi, Almanya'da bulunan bir dernek aracılığı ile engelliler için malzeme desteği sağladı.

Saraykent Belediyesi, Almanya'da bulunan bir dernek aracılığı ile engelliler için malzeme desteği sağladı.

Saraykent Belediye Başkanı İdris Ögel, yaptıkları girişim sonucunda Almanya'da bulunan dernek aracılığı ile temin edilen engelliler için 5 akülü araba, 45 tekerlekli sandalye, 20 yürüteç, 50 kol derneği, hasta bezi, özürlüler için bakım malzemelerinin ilçeye geldiğini söyledi. Ögel, malzemelerin ilçe merkezi ve bağlı köylerde bulunan ihtiyaç sahiplerine 27 Mayıs tarihinde dağıtımını yapacaklarını bildirdi.

-KADIŞEHRİ'NE SOSYAL TESİS

(FOTOĞRAFLI)

Kadışehri Belediyesi tarafından bakım ve tadilatı yaptırılan bina sosyal amaçlı kullanılmak üzere hazır hale getirildi.

Belediye Başkanı Davut Karadavut, Lütfullah Kayalar Mahallesi'nde bulunan iki katlı binanın bakım ve tadilatı için 250 bin lira harcadıklarını söyledi. Karadavut, binanın üst katının düğün salonu, alt katının ise lokanta, dinlenme salonu gibi sosyal amaçlı tesisler olarak dizayn edildiğini kaydetti.

Karadavut, "Geniş bir bahçesi bulunan binamızda kır düğünleri yapılabilecek, diğer günlerde ise dinlenme parkı olarak hizmet verecektir" dedi.

-SARIKAYA'DA SANAYİ GELİŞİYOR

(FOTOĞRAFLI)

Sarıkaya ilçesi Küçük Sanayi Sitesi'nde üretime yönelik atölyelerin sayısı artıyor.

Ata Sanayi Derneği Başkanı Cengiz Yazır, "Site olarak kabuğumuzu kırdık, çok güzel bir ortamda çalışıyoruz, eskisi gibi tamir bakım dışında üretime, imalata geçtik" dedi.

Yazır, sanayi sitesinde Hasan Murat'a ait atölyede bahçe ve park oyuncakları, Murat Bağartur'un imalathanesinde gazlı cam, plastik kapı pencere ve alüminyum sistemleri, Ayhan Pusmaz'a ait atölyede dış cephe kaplama malzemesi üretiminin yapıldığını kaydetti.

Daha bir çok imalatçının sitede bulunduğunun altını çizen Yazır, "175 adet iş yerimizin hepside dolu. Eski sanayiden gelecek arkadaşlarımız var, onlara da iş yeri temin edeceğiz" dedi.

-TOPLUM YARARINA ÇALIŞMA PROJESİ

İŞKUR Yozgat İl Müdürlüğünün uyguladığı "Toplum Yararına Çalışma Projesi" kapsamında Çandır'da kaymakamlık ve belediyede çalıştırılmak üzere işçi alımı kura ile yapıldı.

Çekilen kura sonucunda Kaymakamlık Köylere Hizmet Birliğinde çalıştırılmak üzere 9, Belediyede çalıştırılmak üzere ise 5 işçi belirlendi.

Belediye Başkanı Ahmet Eroğlu, proje kapsamında verilen işçilerin ağaç dikimi yapacaklarını bildirdi.

Eroğlu, Güllüdağ ve Keldağ mevkine 40 bin ağaç dikildiğini, aynı bölgelerdeki ağaçlandırma çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

- YOZGAT

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title