Haberler

Yozgat'ta Eğitim ve Bilim Şenliği

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Eğitim, Bilim ve Öğrenme Şenliği başladı.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Eğitim, Bilim ve Öğrenme Şenliği başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen şenlikte, öğrencilerin yıl içerisinde hazırladıkları projeler sergilendi.

Şenliğin açılında konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, bir sene boyunca okullarda öğrenciler ve öğretmenler tarafından yürüttüğü çalışmaların küçük örneğinin burada sergilendiğini söyledi.

Geleceğin teminatı çocukları yetiştirmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Yurtnaç, "Yalnız eğitim sadece okullarda değil, çevreyle, aileyle, toplumla beraber olursa anlam kazanır. Bizler Yozgat'ta iki yıldan bu yana gençlerin eğitimiyle ilgili özel çalışmalar yapmaya başladık. Değerler sisteminin çocuklarımıza verilmesiyle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Değerler sistemini yitiren bir toplumun geleceği olmaz. Gençlerimizin yaptığı bu güzel çalışmaların yanında değerler sistemini de yıl boyu etkin tutmak gerekiyor." dedi.

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı da öğrencilere moral, motivasyon ve değer duygusu kazandırmak üzere düzenlenen şenliğin 3 gün süreceğini belirtti.

Tüm ilçelerin katılımıyla okulların kendi müfredatı çerçevesinde hazırladıkları çalışmaları sergileyeceklerini aktaran Yazıcı, "Her öğrencimizin ve her bireyin yeteneklerini keşfetmeleri için fırsat tanımak ve bu fırsatları bir imkana ve ürüne dönüştürerek insanların mutlu olma çabalarına katkı sağlamak, ilimiz ve ülkemizin kalkınması, tanınması ve insanlarımızın kaynaşması müdürlüğümüzün sorumluluğudur." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yurtnaç, okulların stantlarını gezip yürütülen projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Öğrenme Şenliği Kemal Yurtnaç Yusuf Yazıcı Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title