Haberler

Yozgat'ta "Aa Objektiflerinden 15 Temmuz" Sergisi

Yozgat'ta, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Valilikçe, Anadolu Ajansı (AA) tarafından 15 Temmuz darbe girişimi sırasında çekilen fotoğrafların yer aldığı "15 Temmuz" temalı sergi açıldı.

Yozgat'ta, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Valilikçe, Anadolu Ajansı (AA) tarafından 15 Temmuz darbe girişimi sırasında çekilen fotoğrafların yer aldığı "15 Temmuz" temalı sergi açıldı.

Meydan Yeri Caddesi'nde açılan sergide, AA muhabirlerinin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Türkiye'nin farklı yerlerinden çektiği 110 fotoğraf yer aldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği serginin açılını yapan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde bir hafta boyunca çeşitli faaliyetler düzenleyeceklerini kaydetti.

Yurtnaç, bu kapsamda, AA tarafından çekilen fotoğrafların sergisini açtıklarını belirterek, "Amacımız duyguları zinde tutmak, gençlere unutturmamak, halkımızın unutmasını engellemek. Zira bu demokrasiye yapılan bir saldırıdır. Bu saldırıya karşı halkımız da gereken cevabı vermiştir. Bize bundan sonra düşen de bu tür terör örgütlerine karşı durmak, bilinçli olmak, halka bunun farkındalığını oluşturmak. Bu faaliyetlerimiz yıl boyu devam ediyor. Özellikle 15 Temmuz haftasında daha da yoğunlaşıyoruz. Anadolu Ajansı bizim hafızamız. Bunları fotoğraflamışlar, bütün Türkiye'de illerimize dağıtıldı. Bu çalışmalarından dolayı da Anadolu Ajansı'na teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Belediye Başkanı Kazım Arslan da tarihi zaman zaman hatırlamakta fayda olduğunu belirtti.

15 Temmuz 2016'da herkesi yaralayan kötü bir hadise yaşandığını ifade eden Arslan, "Bu tür olayı bir daha yaşamamak için, bu tür olaylara karşı uyanık olmak için bunları hatırlamamız gerekiyor. Bu manada bu fotoğraf sergisi de önemli bir hatırlatma oluyor. Fotoğraflar Anadolu Ajansı tarafından çekilmiş, tarihe not düşmek adına çok önemli fotoğraflar. Bunu önemli buluyorum. 15 Temmuz gibi kötü günleri inşallah bir daha yaşamayız." ifadelerini kullandı.

Sergiyi gezen vatandaşlardan Semra Susam Eroğlu da fotoğrafları görünce 15 Temmuz'u yeniden yaşıyor gibi olduklarını, bugünlerin yaşanmasının o gün verilen kutlu mücadele sayesinde olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Darbe Girişimi Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title