Haberler

Yozgat 8. Sanayi ve Ticaret Fuarı Açıldı

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (Tso) Tarafından Bu Yıl 8.'si Düzenlenen Yozgat Sanayi ve Ticaret Fuarı Açıldı. Açılış Töreninde Konuşan Tso Başkanı Şenol Taştan, İşadamlarına Değer Vermeyen Bir Siyasetçi Grubuyla Karşılaşmak İstemediklerini Söyledi.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından bu yıl 8.'si düzenlenen Yozgat Sanayi ve Ticaret Fuarı açıldı. Açılış töreninde konuşan TSO Başkanı Şenol Taştan, işadamlarına değer vermeyen bir siyasetçi grubuyla karşılaşmak istemediklerini söyledi.

Kapalı Fuar Alanı'nda 11-19 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Yozgat Ticaret ve Sanayi Fuarı, mehter takımı ve halk oyunları gösterileri eşliğinde açıldı. Fuarın açılış törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Bekir Bozdağ, Mehmet Çiçek, TSO Başkanı Şenol Taştan, firma temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Yozgat TSO Başkanı Şenol Taştan, gelişmenin olabilmesi için mutlaka üretimin olması gerektiğini belirterek, Yozgat'ta sanayiyi geliştirme konusunda herkesin düşünmesi ve katkı sağlaması gerektiğini söyledi. Seçimlerde Yozgat'tan seçilecek milletvekillerinden, siyaseti bir amaç olarak değil araç olarak görüp, Yozgat'ın gelişimi için çalışmalarını istediklerini ifade eden Taştan, "Bir ilin gelişmesi için en önemli dinamik işadamlarıdır. Bu işadamlarının toplandığı çatı ise

ticaret ve sanayi odalarıdır. Dolayısıyla bizler TSO'nun yerini dahi bilmeyen, üreticiyi ve ticareti önemsemeyen, işadamlarına kıymet vermeyen bir siyasetçi grubuyla karşılaşmak istemiyoruz" dedi.

Yozgat'ın çevresindeki illerin hızla kalkınırken, Yozgat'ın geri kalmasının altında yatan nedenlerin herkes tarafından araştırılması gerektiğine değinen Taştan, "Etrafımızdaki tüm iller yatırımlarla kalkınmasını sürdürürken, Yozgat'ın yerinde sayması hepimizi düşündürmelidir. 'Sorun nerede, nerede hata yapıyoruz?' gibi suçlu arama yöntemlerinden vazgeçmeliyiz. Böylece ilimiz kalkınır. Üretmeden, gelişmiş iller seviyesine çıkmak mümkün değildir" diye konuştu.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şenol Taştan, fuarın her yıl Sürmeli Festivali ile birlikte düzenlendiğini ancak geçen yıl yapılan anketler sonucunda fuar ve festivalin birbirinden ayrılması gerektiği sonucunun çıktığını belirterek, "Bu sebeple bu yıl fuarı festivalden ayrı düzenledik" dedi.

Daha sonra söz alan AK Parti Yozgat milletvekili Mehmet Çiçek de hükümet olarak işadamlarına büyük destek verdiklerini söyledi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek ise Yozgat'ın gelişmiş iller seviyesini yakalamak için hızla ilerlediğini belirterek, "Bu ilerlemenin daha çabuk ve daha hızlı olmasını istiyorsak Yozgatlı olan ve Yozgat'ı seven insanların yatırım yapmasını sağlamamız gerekmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesini kesen Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat milletvekilleri Mehmet Çiçek, Bekir Bozdağ, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk ve kurum müdürleri, stantları gezerek ürünler hakkında bilgi aldı.

(ÖE-MÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title