Haberler

Yol Tv Kararı ve Cemevi Başkanı Odabaş'ın Gözaltına Alınması Protesto Edildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran,

"Nerede görülmüştür ki hakaretten dolayı bir kanalın kapatıldığı? Ne Yol TV, ne bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak özgürlük mücadelesi yolundan vazgeçmeyeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi basın halkın müşterek sesidir. O sesi susturamayacaksınız"

HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş,

"Alevilerin sesi kısılmaya çalışılıyor. Yol TV kapatılıyor, yöneticileri tutuklanmaya çalışılıyor. Böyle bir ülke gerçekliği içerisinde elbette bizler de sessiz kalamayız. Buna karşı mücadele yürütmemiz gerekiyor"

Haber / Kamera: Arzu KAYA, İstanbul DHA

Alevi Bektaşı Federasyonu, Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş'ın gözaltında tutulmasını ve Yol TV hakkında verilen 'yayın durdurma' kararını protesto etmek için Galatasaray Meydanı'nda eylem yaptı. Galatasaray Meydanı'ndaki polis ekiplerinin bariyerle çevirdiği alana protestocular üzerleri aranarak alındı. Yüzlerce kişinin katıldığı eyleme CHP ve HDP Milletvekilleri ile çok sayıda Alevi derneği destek verdi.

"YAYIN DURDURMA KARARINI DERHAL GERİ ÇEKMELİLER"

"Zeynel Odabaş Serbest Bırakılsın", "Yol susmayacak" yazılı pankart açan grup, "Zeynel Odabaş yalnız değildir", "Yol TV susmadı, susmayacak" şeklinde sloganlar attı. Basın açıklamasında konuşan Yol TV Haber Müdürü Işıl Kurt, kanalın 10 yıl önce Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu tarafından kurulduğunu ifade ederek, "Buradan o kararı veren RTÜK yetkililerine söyleyelim. Kin ve düşmanlıktan bu ülkede en çok etkilenen kesim Alevilerdir. Bu hukuksuz yayın durdurma kararını açıklamaya çalışmak yerine derhal geri çekmelidirler" dedi.

"BU ALEVİLERE YAPILAN BİR BASKIDIR"

Zeynel Odabaş'ın eşi Figen Odabaş ise eşinin gözaltına alınma gerekçesinin kendilerine söylenmediğini ifade ederek, "Barıştan başka hiçbir amacı olmayan bir insan 13 gündür gözaltında. Gecenin bir saatinde, çocuklarım korkutularak, evim basılarak eşim gözaltına alındı. Ama hepimiz biliyoruz ki bu süreçte bu, Alevilere yapılan bir baskıdır" diye konuştu.

"O SESİ SUSTURAMAYACAKSINIZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Yol TV hakkında verilen 'yayın durdurma' kararı ve Zeynel Odabaş'ın gözaltında bulunmasına karşı çıkmak için eyleme destek verdiklerini ifade ederek, "Nerede görülmüştür ki hakaretten dolayı bir kanalın kapatıldığı? Ne Yol TV, ne bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak özgürlük mücadelesi yolundan vazgeçmeyeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi -basın halkın müşterek sesidir-. O sesi susturamayacaksınız" şeklinde konuştu.

"MÜCADELE YÜRÜTMEMİZ GEREKİYOR"

HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş ise Alevilere yapılan saldırıların sistematik olarak devam ettiğini ifade ederek, "Alevilerin sesi kısılmaya çalışılıyor. Yol TV kapatılıyor, yöneticileri tutuklanmaya çalışılıyor. Böyle bir ülke gerçekliği içerisinde elbette bizler de sessiz kalamayız. Buna karşı mücadele yürütmemiz gerekiyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Yasemin Öney Cankurtaran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title