Haberler

YÖK Genel Kurulundan Filistin'e Destek

Yükseköğretim Genel Kurulu, mazlum Filistin halkının yanında olduklarını belirterek, Filistinli gençlerin yükseköğrenime erişimini ve Filistin üniversitelerinin akademik çalışmalarını desteklemeyi insani bir görev bildiklerini vurguladı.

Yükseköğretim Genel Kurulu, mazlum Filistin halkının yanında olduklarını belirterek, Filistinli gençlerin yükseköğrenime erişimini ve Filistin üniversitelerinin akademik çalışmalarını desteklemeyi insani bir görev bildiklerini vurguladı.

Yükseköğretim Genel Kurulundan Filistin'de yaşanan olaylara ilişkin yapılan açıklamada, İsrail Devleti'nin altmış yılı aşkın bir süredir bölgede işlediği insanlık suçlarına bir yenisini daha eklediği ve uluslararası hukuku ayaklar altına aldığı belirtilerek, " Gazze'de kadın ve çocuk dahil çok sayıda masum insanı öldürerek tarihe kara bir leke olarak düşecek büyük bir katliam yapmıştır. Mazlum Filistin halkının yaşama hakkına sahip çıkmak hepimizin görevidir. Filistin halkı şehitlerini toprağa, acılarını kalplerine gömerken üzerimize düşen, her ortamda Filistin'e yalnız olmadığını göstermektir. Filistin davası Türk milletinin ortak hassasiyetidir. Bugün Türkiye'deki her kesim, üzerlerine kurşun yağdırılırken ve toprakları adım adım işgal edilirken, Kudüs'ü korumak için verdiği mücadelede Filistin'in yanında durmaktadır" denildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Türk akademisinin her bir ferdinin üzerine düşen, Filistin davasını bütün bilimsel platformlarda etkin bir şekilde duyurmak ve bu mazlum halkla duygularımızı paylaşmaktır. Yükseköğretim Kurulu olarak mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu kararlılıkla beyan ediyor, Filistinli gençlerin yükseköğrenime erişimini ve Filistin üniversitelerinin akademik çalışmalarını desteklemeyi insani bir görev biliyoruz." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yükseköğretim Genel Kurulu Filistin İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title