Haberler

Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Toplantısı Çorum'da Yapıldı

Amasya, Samsun, Çorum ve Tokat İllerini Kapsayan Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği'nin (Yhkb) 2008 Yılının İlk Encümen Toplantısı Çorum'da Yapıldı.

Amasya, Samsun, Çorum ve Tokat illerini kapsayan Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği'nin (YHKB) 2008 yılının ilk encümen toplantısı Çorum'da yapıldı.

Amasya Valisi ve YHKB Başkanı Celalettin Lekesiz başkanlığında İl Kriz Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Çorum Valisi Mustafa Toprak, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Tokat Vali Vekili Dr. Recai Akyel, Çorum Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu, YHKB Müdürü Amasya Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek, YHKB Program Teknik Koordinatörü DPT Personeli Yelgin Mesci, Çorum ilini temsilen İl Genel Meclis üyeleri Hasan Çalış ile Veysel Burcu, Amasya ilini temsilen İl Genel Meclis üyesi Ahmet Çıttır,

Samsun ilini temsilen İl Genel Meclis üyeleri Kadir Uyar ile Hüseyin Aksoy ve Tokat ilini temsilen İl Genel Meclis üyeleri Faruk Yazıcı ile Şahin Demir katıldı. 2008 yılının ilk meclis toplantısında 3 ana gündem maddesi görüşülürken, Amasya Valisi ve YHKB Başkanı Celalettin Lekesiz tarafından katılımcılara birliğin 2007 yılındaki çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Avrupa Birliği (AB) Destekli Bölgesel Kalkınma Programları kapsamında birlik tarafından sözleşmesi yapılan 194 adet projenin uygulama, izleme ve değerlendirme çalışmalarını yürüttüklerini ve bu projelerden 31 Aralık 2007 tarihi itibariyle toplam 181 tanesini başarı ile tamamladıklarını dile getiren Calalettin Lekesiz, "Başarıyla tamamlanan 181 adet projenin parasal değeri 33 milyon 384 bin 581 eurodur. Birliğimiz tarafından nihai raporlar ve değerlendirme çalışmaları devam etmektedir" dedi.

Lekesiz, birliğin amaç ve faaliyetlerine uygun olarak bütçesi 200 bin YTL'yi aşmayacak olan projelerin uygulanması için birlik encümeninin karar aldığını dile getirdi. Birliğin 2008 yılında yapacağı çalışmalar hakkında da bilgi veren Lekesiz, "2008 yılı içersinde Katılım Öncesi Mali Yardım (İPA) kapsamındaki programların gerçekleşmesi halinde birliğimizin IPA kapsamında hazırladığı projelerle ilgili çalışmalar sürdürülecek. Yeşilırmak kirliliğinin önlenmesi ve bölgemizin Yeşilırmak havzası turizm

destinasyonu oluşturulmasıyla ilgili çalışmalara devam edilecek" dedi.

Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği'nin 10. kuruluş yılını tamamlaması dolayısıyla bir kutlama programı düzenleyeceklerini kaydeden Vali Lekesiz, "10. kuruluş yıldönümünü kutlamak, bölgesel kalkınma programı kapsamında faaliyetleri sona eren 181 adet projenin değerlendirme çalışmalarını yapmak ve Yeşilırmak Havzası Gelişim Projesi Bölgesel Gelişme Planı'nı bölge ve ülke kamuoyu ile paylaşmak için önümüzdeki günlerde Sayın Başbakan Yardımcımız Nazım Ekren'in de katılımlarıyla tam gün sürecek bir toplantı

ve kokteyl düzenlenecek" ifadelerini kullandı.

(BÖ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title