Haberler

"Yeşilçam'da Bir Aşk Filmi Nasıl Çekilirdi" Etkinliği Gerçekleştirildi

Güncelleme:

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği tarafından düzenlenen "Yeşilçam'da Bir Aşk Filmi Nasıl Çekilirdi" etkinliğine çok sayıda Yeşilçam oyuncusu ve set çalışanı katıldı.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği tarafından düzenlenen "Yeşilçam'da Bir Aşk Filmi Nasıl Çekilirdi" temalı etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Gönül Yazar, Engin Çağlar gibi birçok Yeşilçam emektarı oyuncu ve set çalışanı da katıldı.

'SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM' FİLMİNİN YÖNETMENİ DE KATILDI

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneğin'den yapılan açıklamaya göre, Türk Sinemasının 100. yılının kutlandığı etkinliğe, çok sayıda oyuncu ve Yeşilçam'da yüzlerce filmde görev alan teknik kadro katıldı. Birçok aşk filmine imza atan yönetmen Yılmaz Atadeniz, "Selvi Boylum, Al Yazmalım" ve "Arkadaş" gibi yapıtlarda emek veren görüntü yönetmeni Çetin Tunca ve "Susuz Yaz" filminde set amirliği yapan Selahattin Geçgel, Türk yapımı filmlerin nasıl çekildiğini canlandırdı.

YEŞİLÇAM'IN AŞK FİLMLERİ MASAYA YATIRILDI

1950'li yıllara ait üstü açık bir otomobilde yaşanan aşk diyalogları, sevgililerin başında keman çalınarak gerçekleşen romantik bir yemek ortamı ve bu sevdaya engel olmak isteyen kötü adamlar gibi sahnelerin, yaklaşık 50 yıl sonra yeniden canlandırıldığı etkinlikte, eski Türk filmlerinin neden sevildiği de anlatıldı. Açıklamada görüşlerine yer verilen sanatçı Gönül Yazar, "Yıllar sonra sinemadan arkadaşlarımla tekrar bir araya gelmek beni çok mutlu etti. Yeşilçam'da ellinin üzerinde film çektim. Beni tekrar o yıllara götüren İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği'ne sevgililer gününde sonsuz sevgilerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

"KISITLI İMKANLARA RAĞMEN GÜZEL İŞLER ÇIKARDIK"

Usta oyuncu Engin Çağlar da "Kısıtlı ortamlarda güzel işler yapıldı Yeşilçam sinemasında. Oyuncular ve teknik kadro büyük fedakarlık göstererek unutulmaz eserler ortaya çıkardı. Bugün onlara selam olsun. Yaşasın Türk sineması" değerlendirmesinde bulundu.
İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay ise büyük ustalarla olmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, bugünün sinemasında bu duyguların kolay kolay yaşanamadığını aktardı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Engin Çağlar Gönül Yazar İstanbul Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title