Haberler

Zirve Yayınevi Cinayetlerine İlişkin Dava

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 104. duruşmasında, sanıklar esas hakkındaki savunmalarını vermek için ek süre talebinde bulundu.

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 104. duruşmasında, sanıklar esas hakkındaki savunmalarını vermek için ek süre talebinde bulundu.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz sanıklar emekli albay Mehmet Ülger, binbaşı Haydar Yeşil, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Ruhi Abat, Hüseyin Yelki, Adil Akçay, Adem Gedik, Murat Göktürk, Mehmet Çolak, Abdullah Atılgan ve Levent Ercan Gelegen ile adli kontrol kararıyla elektronik kelepçe takılan sanıklardan Emre Günaydın, Salih Gürler ve Abuzer Yıldırım hazır bulundu.

Elektronik kelepçe takılan sanıklardan Hamit Çeker'in Elbistan Adliyesinden, Cuma Özdemir'in ise Darende Adliyesinden video konferans sistemiyle dahil olduğu duruşmaya, müdafi ve müdahil avukatlar da katıldı.

Sanıklardan Emre Günaydın, Salih Gürler, Abuzer Yıldırım, Hamit Çeker ve Cuma Özdemir, esas hakkındaki savunmalarını hazırlayamadıkları gerekçesiyle ek süre talebinde bulunarak, adli kontrol kararlarının hafifletilmesini istedi.

Tutuksuz sanıklardan Hüseyin Yelki, iki sayfalık esas hakkındaki savunmasını mahkeme heyetine sundu.

Tutuksuz sanıklar Adil Akçay, Adem Gedik, Murat Göktürk, Abdullah Atılgan, Mehmet Çolak ve Levent Ercan Gelegen de çeşitli sebeplerle esas hakkındaki savunmalarını hazırlayamadıklarını belirterek, ek süre istedi. Ayrıca, Atılgan, Çolak ve Gelegen, davanın hem sanığı hem de tanığı olan İlker Çınar'ın koruma kapsamından çıkarılarak tutuklanması taleplerini yineledi.

Hanefi Avcı'nın tanık olarak dinlenilmesi talebi

Mahkemeye daha önce sunulan deliller hakkında değerlendirmelerde bulunan Mehmet Ülger ise esas hakkındaki savunmasını hazırlamadığını kaydetti. Ülger, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın son beyanları ve "Cemaatin İflası" isimli kitabındaki yazılarının dikkate alınarak, tanık olarak dinlenilmesini talep etti.

Sanık Haydar Yeşil de esas hakkındaki savunmasını hazırlayamadığını belirterek, İlker Çınar'a ait olduğu iddia edilen flash belleğin İstanbul Teknik Üniversitesine gönderilerek ne zaman oluşturulduğunun, ilk ve son halinin incelenmesini istedi.

"Altı ibadet, ortası ticaret, üstü ihanet içerisinde olan bir örgüt"

Tutuksuz sanıklardan Ruhi Abat ise esas hakkındaki savunmasını yeni gelen evrakı inceledikten sonra hazırlayacağını belirtti. Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekat Dairesi'ne (TUSHAD) ilişkin tek sözde delilin İlker Çınar'a ait flash bellekte bulunan veriler olduğunu ileri süren Abat, söz konusu flash belleğin, "içerisine paralel yapının kaçmadığı bir devlet kurumu" tarafından incelenmesi talebinde bulundu.

Zirve Yayınevi davasının "devletin başına çuval geçirmenin yol haritası" olduğunu iddia eden Abat, "Paralel bir örgütle karşı karşıyayız. Bu, altı ibadet, ortası ticaret üstü ihanet içerisinde olan bir örgüttür" dedi.

Duruşmaya öğleden sonra devam edilecek.

Kaynak: AA / Yerel

Ercan Gelegen Mehmet Çolak Mehmet Ülger Ruhi Abat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title