Haberler

Ziraat Bankası Genel Müdürü Çağlar:

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Son Yıllarda Yapılan Atakla Türkiye'nin En Çok Türk Lirası Kredisi Kullandıran Banka Olduklarını Kaydetti

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, son yıllarda yapılan atakla Türkiye'nin en çok Türk Lirası kredisi kullandıran banka olduklarını kaydetti.

Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Genel Müdür Çağlar, bundan sonraki süreçte enerjilerinin büyük kısmını KOBİ'lere ayırmak istediklerini söyledi.

Türkiye'de Ziraat Bankasının çiftçilerin de sürekli yanında olduğuna işaret eden Çağlar, şöyle dedi:

'Kriz döneminde Türkiye'de bankacılık sektöründeki KOBİ kredileri yüzde 2 geri giderken bizde Türkiye genelinde yüzde 12 arttı. Her zaman KOBİ'lerin yanında olmaya gayret ediyoruz. Ama sadece KOBİ'ler değil çiftçimizin de her zaman yanındayız. 147 yıldır onların yanındayız. Bu enerjimizin bundan sonraki süreçte biraz daha büyük kısmını KOBİ'lere ayırmak istiyoruz. Son yıllarda yaptığımız atakla Türkiye'nin en çok Türk lirası kredisi kullandırmış olan bankasıyız.'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkoç'un Malatya'ya bölge müdürlüğü kurulması talebini ilettiğini anımsatan Çağlar, bölge müdürlüğü açılmasının 'çok daha fazla kredi kullandırılması' anlamına gelmediğine işaret ederek, bölge müdürlüğü kurulmasının çok mümkün gibi görünmediğini söyledi.

Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı da Türkiye'de özellikle de Anadolu'nun sanayi kalkınmasında KOBİ'lerin önemine işaret ederek, şöyle konuştu:

'Bütün dünya krizle boğuşurken, krizden nasıl çıkacağını düşünürken Türkiye finansal yapısı sayesinde krizden çok fazla etkilenmedi. Bu fırsatı da iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Yani bütün dünya dururken bizim kalkınmamız gerekiyor. Bunu 2. dünya savaşı esnasında yapamadık. Dünya savaştayken biz de savaşın bitmesini bekledik. Ama şimdi öyle değil. Bir ivme içindeyiz. Bir alt yapımız var. Bunu başaracak durumdayız.'

Ziraat Bankasının Malatya'daki işletme sahipleri için 'kredi musluklarını açmalarını' isteyen Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da, Malatyalının aldığı krediyi mutlaka geri ödediğini, bunun çok iyi bilindiğini dile getirdi.

'KOBİ'lerin damarında dolaşın kanın bankaların vereceği krediler olduğuna' vurgu yapan Erkoç, Türkiye'de işletmelerin yüzde 99,2'sinin de KOBİ'lerden oluştuğunu ifade etti.

Krizin Türkiye üzerindeki etkilerine de değinen Erkoç, şunları söyledi:

'Küresel krizin dünyaya maliyeti 27 milyon işsiz, ticaret hacminde yüzde 25 daralma, ciddi anlamda sıkıntıları da beraberinde getirdi. Ama Türkiye'deki finansal alt yapının sağlam olması çok şükür krizi bu anlamda biz biraz daha hafif atlattık. Türkiye'deki işletmelerin yüzde 99. 2'si KOBİ'ler. İşte bizim dünyanın bu zor şartları içerisinde KOBİ'lerimizin ayakta kalabilmesi için, rekabet güçlerini arttırabilmemiz için, onların dünyadaki rakipleriyle iyi şartlarda mücadele edebilmesi için hem krediye ihtiyaçları var, hem bilgilendirmeye ihtiyaçları var. 2023 hedefine ulaşabilmek için de Türkiye'nin yüzde 7-8'lik büyümeyi gerçekleştirmesi gerekiyor.'

Ziyaretin ardından Erkoç, Can Akın Çağlar ve Muharrem Karslı'ya kayısı hediye etti.

(ENS-AY-KUM) - MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title