Haberler

Erdek'te Zeytinde Hasar Tespit Çalışmaları Komisyonu Kuruldu

Güncelleme:

Erdek'te 68 bin dekar alanda bulunan zeytin ağaçlarında, yağışlar sonrasında meydana gelen hasarın tespitine yönelik komisyon kuruldu.

Erdek'te 68 bin dekar alanda bulunan zeytin ağaçlarında,yağışlar sonrasında meydana gelen hasarın tespitine yönelik komisyon kuruldu.

Komisyon, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Zeytin Tarım Satış Kooperatifi bünyesinde görev yapan mühendislerden oluşuyor.

Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Hüseyin Durak, mevsim normallerinin üzerinde seyreden yağışlı havanın zeytin üreticisini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Bölgede etkili olan yağışların çiçeklenme döneminde bulunan zeytin tanelerinin dökülmesine neden olduğunu dile getiren Durak, "Kış aylarının kurak geçmesi ve bahar aylarının da mevsim normallerinin üzerinde yağışlar alması başta zeytin üreticisi olmak üzere tarım sektörünün olumsuz etkiledi. Yağmurun zeytinler üzerindeki olumsuz etkilerinin tespitine yönelik olarak bir hasar tespit komisyonu oluşturuldu" dedi.

Durak, ekiplerin 68 bin dekar alanda dikili bulunan zeytinlerdeki hasar tespitine yönelik çalışmalarını bu hafta sonuna kadar tamamlayacaklarını bildirdi. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Durak Erdek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title