Haberler

Yeşilırmak, Su Taşkınlarına Karşı Islah Ediliyor

Tokat'ta, Yeşilırmak Üzerinde Bulunan 400 Hektarlık Tarım Arazisi, Yerleşim Alanları ve Ulaşım Yollarının Su Taşkınlarından Korunması İçin Islah Çalışmaları Devam Ediyor.

Tokat'ta, Yeşilırmak üzerinde bulunan 400 hektarlık tarım arazisi, yerleşim alanları ve ulaşım yollarının su taşkınlarından korunması için ıslah çalışmaları devam ediyor.

Tokat Merkez ile Turhal ilçesi arasında kalan bölümde DSİ 72 Şube Müdürlüğü tarafından yapılan ıslah çalışmalarını Vali Dr. Recai Akyel, DSİ 72. Şube Müdürü Mehmet Karaca ile birlikte yerinde inceledi. Yeşilırmak'ın yaklaşık 10.5 kilometre boydaki ırmak yatağında yapımı devam eden ıslah çalışması ile sağ sahilde; Akyamaç, Kömeç, Yazıbağı köyleri ile Emirseyit, Büyükyıldız, Güryıldız, Kat ve Kemalpaşa Beldeleri, sol sahilde ise Taşlıçiftlik, Ulaş, Söngüt, Gürpınar, Büyükbağlar, Küçükbağlar ve Taşlık köyleri ile Pazar ilçesi tarım arazileri, ulaşım yolları ve yerleşim alanları taşkınlardan korunması amaçlanıyor.

Vali Akyel, ıslah çalışması ile yaklaşık 400 hektarlık tarım arazileri, yerleşim alanları ve ulaşım yollarının taşkınlardan korunmuş olacağının altını çizerek, "Bu bölgedeki drenaj problemleri, çözüme kavuşacak. Yeşilırmak kenarında yapılan ıslah setleri de bu bölgedeki vatandaşlarımız için servis yolu olarak kullanılacaktır. DSİ 72. Şube Müdürlüğü'nce Yeşilırmak'ta yapılan çalışmalar ile yaklaşık 6 kilometrelik ilk bölümde çift taraflı ıslah işi gerçekleştirilmiş olup, çalışmalar devam etmektedir" dedi.

(Nİ-SA)

25.08.2007 11:24 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title