Haberler

Yalova'da 59 Derslik Hizmete Girecek

Eğitim Alanında Gelişimini Hızla Sürdüren Yalova'da, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılında 59 Yeni Dersliğin Hizmete Gireceği, Bu Dersliklerde Toplam 2 Bin 65 Öğrencinin Eğitim Göreceği Öğrenildi.

Eğitim alanında gelişimini hızla sürdüren Yalova'da, yeni eğitim ve öğretim yılında 59 yeni dersliğin hizmete gireceği, bu dersliklerde toplam 2 bin 65 öğrencinin eğitim göreceği öğrenildi.

Yalova'da eğitim tesislerinin bir bölümü yenilenirken, bir bölümünün ise derslik sayıları arttırılıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü Yatırımlardan Sorumlu Şube Müdürü Mehmet Altınok, "Armutlu ilçesi Kapaklı Köyü'nde 8 derslikli bir ilköğretim okulu yapılacak. Burası için uygun arsa bulundu. Zemin etüdü çalışmaları sürüyor. Bu çalışmaların ardından Bayındırlık Bakanlığı onayını alıp ihale ve beraberinde de inşaat çalışmalarına başlanacak. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor. Fevzi Çakmak Mahallesi'nde de yapımı tamamlanan 24 derslikli 10. Dönem İl Genel Meclisi İlköğretim Okulu'da 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında hizmete açılacak. Bunların dışında 10 derslikli Sağlık Meslek Lisesi ile 8 derslikli Anadolu İletişim Meslek Lisesi de önümüzdeki eğitim yılı itibariyle hizmet verecek. Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki Öğretmen Yusuf Ziya İlköğretim Okulu'na da Mahmure Oğuzhan isimli hayırsever tarafından yaptırılan 8 ek derslik tamamlanmak üzere" dedi.

Yeni okul ve ek dersliklerin devreye girmesiyle Yalova'da 59 yeni derslik, öğrencilere hizmet etmeye başlayacak. Buna bağlı olarak da toplam 2 bin 65 öğrenci dersliklerde eğitim görecek.

Yalova'da hizmete girecek ek derslikler ve okulların yanısıra Çınarcık ilçesindeki "Üstün Zekalılar Okulu" olarak bilinen Bilim ve Sanat Merkezi de eğitim kalitesinin yükseltilmesinde etkin rol oynayacak. 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında kapılarını açacak olan merkez, belirli dallarda daha yetenekli olan öğrencilere eğitim desteği sağlayacak. Branşlarında uzmanlaşmış eğitimciler bu merkezde görev yapacak. Her yıl okullarda yapılacak sınavlarda belirlenen kriterlere uyan öğrenciler bu merkeze alınacak.

(SÇ-OMR) 10.06.2008 10:17 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title