Haberler

Van Valiliği'de 'Ağaçlandırma ve Erozyon Seferberliği' Toplantısı

Van Valisi Özdemir Çakacak Başkanlığında Yapılan Bir Toplantıda, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Düzenlediği "2008-2012 Yılları Arasında Ağaçlandırma ve Erozyon Seferberliği" Projesi Görüşüldü.

Van Valisi Özdemir Çakacak başkanlığında yapılan bir toplantıda, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın düzenlediği "2008-2012 Yılları Arasında Ağaçlandırma ve Erozyon Seferberliği" projesi görüşüldü.

Van Valiliği'nin konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Özdemir Çakacak, Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı adına Binbaşı Ümit Üzgün, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, İl Jandarma Komutanlığı adına Yarbay Aydın Başal, İl Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yaviç, İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, Van Ticaret Odası (VATSO) Başkan Vekili Hakan Emekçi, Van Ticaret Borsası (VATBO) Başkanı Feridun Irak, Van Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Nevzat İnanç, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Çakacak, 4122 sayılı Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü ve Seferberlik Kanunu'nun çıkarıldığını belirtti. Çakacak "Bu kanunla beraber birçok kamu kurumuna ve bu kurumdaki meslek kuruluşlarına ağaçlandırma seferberliği ile ilgili olarak görevler verildi. Yine bu kanuna dayanılarak Başbakanlık tarafından 'Ağaçlandırma Seferberliği' genelgesi yayınlandı. Yayınlanan genelgede tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, kamu niteliğindeki meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları daha etkin kılınarak devletin tasarrufu altında bulunan arazilerde bir ağaçlandırma seferberliği yapılması öngörülüyor" dedi.

Vali Çakacak'ın bu konuşmasının ardından söz sırasını alan Çevre ve Orman İl Müdürü Hüseyin Avcil proje kapsamında Van'da yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Avcil, "Eylem planına göre Bakanlığımız bizden 2008-2012 yılları arasında 6 bin 300 hektarlık alanı ağaçlandırmamızı istemektedir. Bununla ilgili yaptığımız ön çalışma sonucu ağaçlandırma yapacağımız yerleri tespit ettik. Ayrıca Yüzüncü Yıl Üniversitesi'yle yapılan mutabakat sonucu genel müdürlüğümüzün de desteğiyle Zeve Kampüsü'nde bulunan 80 hektarlık bir alan Bakanlığımız tarafından ağaçlandırılacaktır. Bu ağaçlandırma çalışmaları 2008 yılının Nisan veya Mayıs ayında başlayacaktır" dedi.

Yaklaşık 1,5 saat süren toplantıda katılımcılar, son yıllarda küresel ısınmanın olumsuz etkisiyle meydana gelen iklim değişikliklerinin ve erozyonun önüne geçilmesi için Van'da yapılabilecekler hakkında düşüncelerini aktardılar.

Toplantı sonunda, ağaçlandırma seferberliği ile ilgili vali yardımcısının başkanlığında bir alt komisyonun kurulmasını, bu komisyonun da kısa, orta ve uzun vade de bir eylem planı hazırlamasını isteyen Vali Çakacak, ayrıca "Şehitlik Ormanı" veya "Milli Egemenlik Ormanı" adı altında herkesin ağaç dikebileceği alanlarının oluşturulabileceğini söyledi.

(Eİ-MET-Y)

05.12.2007 13:51 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title