Haberler

Vali Topaca Gece Denetimine Çıktı

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik ve İl Jandarma Komutanı Birol Şimşek ile birlikte kent merkezinde asayiş uygulaması yaptı.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik ve İl Jandarma Komutanı Birol Şimşek ile birlikte kent merkezinde asayiş uygulaması yaptı.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, İl Jandarma Alay Komutanı Birol Şimşek, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ile birlikte İzmit kent merkezinde asayiş uygulaması yaptı. Esnafı ve vatandaşları dinleyen Vali Ercan Topaca, İzmit'i baştan sona gezdi. Ercan Topaca'nın kent turu attığı esnada ise Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri İzmit'in dört bir tarafında asayiş ve trafik uygulaması yaptı. İzmit'i dolaşan Ercan Topaca,

uygulamanın ardından Hoşgör Pastanesi'nde açıklama yaptı. Polis'in devletin görünen yüzü ve caydırıcı gücü olduğunu ifade eden Ercan Topaca, vatandaşın sokakta polisi gördüğünde kendisini daha güvende hissettiğini söyledi. Topaca, esnafın içinin rahat olduğunu sohbet ettikleri taksicilerin ise gönül rahatlığıyla İzmit'in her yerinde çalıştığını ve çalışma esnasında bir sorunla karşılaşmadıklarını aktardı.

İzmit'in bir çok noktasında yapılan uygulamalarla ilgili bilgileri paylaşan Vali Ercan Topaca, "Uygulamaya bir çok birimden 600 polis memuru, amir ve müdür katıldı. 20 sokak ile 4 ana caddede ve 250 halka açık alanda uygulama yapıldı. 2 bin 217 şahıs sorgulandı. 10 kişiye kabahatler kanununa göre ceza yazıldı. Uygulamalarda 1 ruhsatsız tabanca bulundu. 700 araç kontrol edildi. 34 araca 13 bin 400 lira para cezası yazıldı" dedi. MOBESE'nin önemine değinen Vali Ercan Topaca, "Gebze, İzmit, Derince ve Körfez'e MOBESE sistemi kurduk. Kalan 8 ilçemiz için ise ihalesini yaptık. 2014 yılının Ocak -Şubat aylarına doğru kalan ilçelerin MOBESE sistemleri de yapılmış olacak.

Artık organize sanayi bölgeleri de MOBESE sistemiyle uyumlu güvenlik sistemleri kuruyor. Toplu konutların olduğu yerlerin izlenmesi gerekiyor. MOBESE suçun aydınlatılmasında önemli bir yere sahip" dedi.

Kocaeli emniyetinde görev yapan polisin yeterli olup olmadığı konusunda sorulan soruları yanıtlayan Topaca, "Türkiye ortalamasında 300 kişiye bir polis düşüyor. Kocaeli'de ise 450 kişiye 1 polis düşüyor. Kocaeli yüz ölçümü bakımından küçük bir yer ama yoğun bir yaşamın ve hareketliliğin olduğu bir kent. Kent 24 saat hareketli. Polis sayısı açısından yetersizliğimiz var ama polisimizin fedakarlığıyla bu açığı kapatıyoruz" diye konuştu.

(UU)

16.03.2013 13: 57: 49

TSI

NNNN - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Birol Şimşek Hulusi Çelik Ercan Topaca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title