Haberler

Uşak'ta AK Parti 2, CHP 1

Güncelleme:

Uşak'ta seçim yarışı yüzde 49. 83 oy alan AK Parti ve yüzde 29. 79 oy alan CHP arasında geçti

Uşak'ta seçim yarışı yüzde 49. 83 oy alan AK Parti ve yüzde 29. 79 oy alan CHP arasında geçti. İktidar partisi iki milletvekili sayısını korudu. Daha önceki seçimlere göre oy oranını artıran CHP ise yine bir milletvekilinde kaldı.

Uşak'ta merkez ve ilçelerde, cezaevleri dahil 1. 019 sandıkta 248 bin 746 seçmenden 227 bin 723'ü oy kullandı. Oylardan 222 bin 271'i geçerli, 5 bin 452'si geçersiz sayıldı. Merkezde 155 bin 935 seçmen, Banaz'da 28 bin 117, Eşme'de 27 bin 944, Karahallı'da 9 bin 130, Sivaslı'da 15 bin 974 ve Ulubey'de 11 bin 646 seçmen sandık başına gitti.

Kentte seçime katılım oranı yüzde 91 oldu. 2002 ve 2007'de ikişer milletvekili çıkaran AK Parti, 24'üncü dönem seçiminde İsmail Güneş ve Mehmet Altay'ı, CHP ise birinci sıra milletvekili adayı Dilek Akagün Yılmaz'ı TBMM'ye gönderdi. Genel seçimlerde istenen başarıyı gösteremeyen MHP'de ise sessizlik hakim oldu.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından AK Parti Teşkilatı Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplandı. Yaklaşık 500 partili başarıyı kutladı. İl Başkanı Mehmet Gün, Merkez ilçe Başkanı Mehmet Nacar, yeni milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay ile çok sayıda partili ellerinde meşalelerle İsmetpaşa Caddesi'nde yürüyüşe geçti.

Cadde üzerinde bulunan CHP Binası önüne gelen AK Parti'li grup "Kıskananlar Çatlasın" sloganları attı. AK Parti'nin 3'üncü sıra milletvekili adayı olan Hazim Sesli'nin ise üzgün olduğu gözlendi.

Sesli'nin moralini yerine getirmek isteyen partililer, "Gönüllerin milletvekili" sloganları attı. AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Gün, "Recep Tayyip Erdoğan bu millete aşık olduğu gibi bu millet de Erdoğan'a sevdalı. Bu yolculukta onu hiçbir zaman yalnız bırakmadı, bırakmıyor da. Uşak'tan milletvekili seçilen İsmail Güneş ve Mehmet Altay'a başarılar diliyorum.

AK Parti'de milletvekili olmak ateşten gömlektir. Partimiz ile ülkemiz daha güzel günlere gidecek. Uşak Teşkilatı olarak 3-0 için yola çıktık ancak istediğimiz olmadı. Yine de birinci parti olmamız güzel. Uşak'ın rengi Türkiye'ye de yansıdı. Millet tercihi üçüncü kez AK Parti'den yana kullandı" dedi.

CHP ÜZGÜN

CHP Uşak İl Binası'nda seçim sonuçlarını LCD televizyondan izleyen partililer sonucun değişmemesi üzerine büyük üzüntü yaşadı. Parti binası boşaldı, sinirler gerildi.

CHP İl Başkanı Mahmut Ünal, "Konuşacak bir şey yok" diyerek hiçbir açıklama yapmazken, CHP'den milletvekili seçilen Dilek Akagün Yılmaz da sonuçtan memnun olmadığını açıkladı.

MHP'DEN İLK AÇIKLAMA

Beklediği oyu alamayan MHP Uşak teşkilatında ise seçim sonucu yerini sessizliğe bıraktı. Partiden herhangi bir açıklama yapılmadı. MHP İl Başkanı Avni Öztürk, sessizliğini bugün bozdu.

Öztürk, "MHP üzerine oynanan her türlü oyuna rağmen ki, bunlar keset ve medya baskısıdır, seçimlere girerek mecliste yeralmayı başardı. Gönül isterdi ki Uşak'tan da TBMM'ye vekil gönderelim.

AKP, korkunç bir devlet desteği ve devlet kadrosu kullanarak, işadamlarını da yanına alarak bu sonuca ulaştı. MHP Uşak olarak başarı sağlayamadık. Halkımızın tercihine saygılıyız. Seçimler bitmez, dört yıl sonra kadrolarımızı yenileyerek güçlü bir şekilde seçmenin karşısına çıkacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title