Haberler

Topaloğlu, "30 Bin Kişinin Mağduriyeti Sona Erdi"

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, Zonguldak’ta 30 bine yakın vatandaşın dosya masrafı parasını geri aldığını söyledi.

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, Zonguldak'ta 30 bine yakın vatandaşın dosya masrafı parasını geri aldığını söyledi.

Zonguldak Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, 2015 yılından önceki çekilen krediler için dosya masrafı başvurularının devam ettiğini söyledi. 2015 yılında yeni çıkan yasa ile çekilen kredi masraflarının binde beş oranlarına çekildiğini belirten Toplaoğlu, "Şuanda 2015 yılından önceki çekilen krediler için devam ediyor. 2015 yılında yeni yasa çıktı. 2015 yılından sonra çekilen kredilerde binde beşi kadar kesebiliyor. Örneğin bin TL kredi çekiyorsanız banka 5 TL alabiliyor. 10 bin TL çekebiliyorsanız 50 TL alabiliyor. Bu yasa olarak bağlandı. Bu doğru bir yaklaşımdır. Ama daha önce biliyorsunuz 10 bin TL ye 600 TL para alınmaktaydı. Vatandaşlar 10 yıllık içerisinde geriye dönük bu paraları alabilir. Yoğun baya azaldı. Zonguldak'ta 30 bine yakın vatandaş parasını geri aldı. Şuan da hakem heyetinde 5 bin civarında bir dosyamız kaldı. Baya azalttık. Yeni başvurumuz çok az ayda 400 başvuru ancak oluyor. Unutanlar varsa almayanlar varsa vatandaşlarımız hakem heyetimize başvursunlar" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tüketici Hakları Derneği Ali Topaloğlu Zonguldak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title