Haberler

Tavuklarını Korumak İçin Bahçesini Fileyle Kapattı

Şavşat ilçesinde çiftçilik yapan İbrahim Bülbül, tavuklarını yırtıcı kuşlardan koruyabilmek için, bahçesinin üstünü fileyle kapattı.

BAYRAM SARAYOĞLU - Şavşat ilçesinde çiftçilik yapan İbrahim Bülbül, tavuklarını yırtıcı kuşlardan koruyabilmek için, bahçesinin üstünü fileyle kapattı.

İlçeye bağlı Dalkırmaz köyünde ikamet eden 65 yaşındaki İbrahim Bülbül, evinin bahçesinde ahır ve kümeslerin bulunduğunu, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların yanı sıra yaklaşık 40 tavuk beslediğini ifade etti.

Atmaca ve şahin gibi yırtıcı kuşların, kümes hayvanlarını kaçırdığını anlatan Bülbül, "Bugüne kadar 10 tavuk ve horozumu yırtıcı kuşlar kaçırdı. Hayvanlarımı korumak için çeşitli yöntemler denedim. Saatlerce başlarında durarak çobanlık yaptım. Hiçbirinde başarılı olamadım" dedi.

Çözüm olarak evdeki eski tül perdeler ve filelerle bahçenin üstünü kapatmaya karar verdiğini söyleyen Bülbül, şöyle devam etti:

"Yaklaşık 500 metrekarelik alanı geçen yıl bu tül perde ve filelerle kapattım. Alt kısımlarını da demir telle ördüm. Bahçede yemlenen tavukların üstünde süzülen yırtıcı kuşlar, file sayesinde artık birşey yapamıyor. Bulduğum yöntem işe yaradı ve o günden beri yırtıcı kuşlar hayvanlarıma zarar veremiyor. Ben de rahat ettim, tavuklarım da."

Bülbül, tavuklarının günde 30 civarında yumurta verdiğini ifade ederek, "Çocuklarıma ve torunlarıma bu yumurtaları yediriyorum. Ailece organik besleniyoruz. Tavuklarım doğal ortamda beslendikleri için yumurtaları da çok lezzetli ve besleyici oluyor. Fazla gelen yumurtaları da akrabalarıma ve komşularıma veriyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA / Yerel

İbrahim Bülbül Şavşat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title