Haberler

Tavşanlı'ya Sosyal Güvenlik İlçe Müdürlüğü Kuruluyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (Sgk) Kütahya İl Müdürü Kenan Şenol, Tavşanlı'da Sgk İlçe Müdürlüğünün Kurulması İçin Çalışmalara Başlandığını Bildirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kütahya İl Müdürü Kenan Şenol, Tavşanlı'da SGK İlçe Müdürlüğünün kurulması için çalışmalara başlandığını bildirdi.

Şenol, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası'nın konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, kuruluş işlemleri tamamlandıktan sonra Tavşanlı'dan bir vatandaşın sağlık karnesi çıkartmak veya başka işlemler için Kütahya'ya gitmesine gerek kalmayacağını söyledi.

SGK İl Müdürlüğü'nün tüm sigortalılara vereceği hizmetlere değinen Şenol, bu amaçla SGK İl Müdürlüğü binası girişinde hizmet ve danışma birimlerinin oluşturulduğunu anlattı.

Prim gelirlerinin, emekli aykılarının yüzde 81'ini karşıladığını belirten Şenol, "Kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması önem arz etmektedir. Sosyal güvenlik memurları denetimler yapacak ve sorunun üzerine ciddiyetle gidilecektir. Bağ-Kurlu sigortalılarımızdan 27 milyon YTL alacağımız var. 24 aya kadar taksitlendirme yapıyoruz. Borçlara ödeme kolaylığı getireceğiz. Bu süreçte iki temel hedefimiz var. Birincisi; etkin şeffat etkin bir yönetim oluşturmak ve Sosyal Güvenlik Kurumunun yarınından emin olmak. İkincisi; sizlerle devamlı olacağız. Personelimle yaptığım toplantıda mevzuatı defalarca anlatmak zorunluluklarının olduğunu vurguladım. Hizmeti tüm birimlerimizle gerçekleştireceğiz" dedi.

Çalışanların yanında sivil toplum örgütleriyle birlikte olacaklarını, talep ve önerilere göre çalışmaları şekillendireceklerini kaydeden Şenol, "Vatantaş odaklı hizmet etmeyi ve en iyisini yapmayı amaçlıyoruz. Kurum olarak bizlerden hizmet alan kesimlerin sorumluluklarını zamanında yerine getirmesi gerekir. Çalıştırdığı işçinin aylık bildirimini vermek bir zorunluluktur. Buna ilişkin görevlerini yerine getirmek bizim asli görevimizdir" diye konuştu.

Şenol, 2008 yılının Maliye Bakanlığınca "kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması yılı" ilan edildiğini de vurguladı.

Toplantıya, Tavşanlı Kaymakamı Mehmet Suat İlhan, Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe, Meclis Başkanı Zafer Özyürek, Yönetim Kurulu üyesi Fehmi Peker ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

(YB-EFE) 18.03.2008 12:19 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title