Haberler

Tacirlerin Yazar Kasalarda Gerekli Program Değişikliklerini Yapmaları İstendi

Tacirlerin yazar kasalarında gerekli program değişikliklerini yapmaları istenip, uymayanlara 2 bin 240 tel ceza kesileceği bildirildi.

Tacirlerin yazar kasalarında gerekli program değişikliklerini yapmaları istenip, uymayanlara 2 bin 240 tel ceza kesileceği bildirildi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Vekili Abdullah Duran, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bildiğiniz üzere; 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'na göre 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle bazı belge ve vesikalarda önemli değişiklikler olacaktır.

6102 sayılı kanunun "Tacir" tanımlamasında, ilgili kanunun birinci kitap birinci kısım B bendinde "Tacir" açıkça tanımlanmış olup gerçek ve tüzel kişiler ile donatma kişileri bu tacir sıfatının içerisinde yer almışlardır. Bu tacir sıfatına sahip kişilerin Türk Ticaret Kanunu'nun 1 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe girecek olan 39. maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen düzenlemelere uyulması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Duran, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu yapılan açıklamalar ve kanun hükmü göz önüne alındığında işyerlerinin 1 Ocak 2014 tarihi ve sonrasında kullanacakları belgeleri bastırırken bu belgelerde, ticaret unvanının, MERSİS numarasının (MERSİS numarası verilmeyenler ticaret sicili numarasının) ve ticari işletmenin merkezinin (bağımsız denetime tabi tacirler bu bilgilere ek olarak internet sitesi adresi) gösterilmesine dikkat etmeleri, 1 Ocak 2014 tarihi öncesinde bastırılan belgelerin bu tarih sonrasında da kullanılması halinde, bu belgelerde de anılan bilgilerin gösterilmesini (bilgileri içerecek şekilde hazırlanan kaşelerin bu belgelere vurulması) sağlamaları, yazar kasalardan alınan perakende satış fişlerinde madde kapsamındaki bilgilere yer verilmesini teminen gerekli program değişikliklerini yaptırmaları veya program değişikliğine gidilinceye kadar bilgileri içerecek kaşeyi fişlerin önüne veya arkasına vurmaları gerekmektedir. Ayrıca ilgili maddeye uyulmaması halinde 2014 yılı için 2 bin 240 TL idari para cezası uygulanacağını da hatırlatmakta yarar bulunmaktadır." - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Duran Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title