Haberler

Sydv Aracılığıyla Sağlığına Kavuşan Gençten Kaymakam'a Teşekkür Ziyareti

Çocukken geçirdiği rahatsızlık sonucu sağ gözünde keratopati (görme kaybı) olan Ramazan Köse’ye (30) Ortaca Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla protez göz takıldı.

Çocukken geçirdiği rahatsızlık sonucu sağ gözünde keratopati  (görme kaybı) olan Ramazan Köse'ye (30) Ortaca Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla protez göz takıldı.

Protez göz takılan Ramazan Köse, annesi Münevver Köse ile Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Yılmaz, Köse'nin kendilerine başvurduğunda gözünde yaşarma ve akıntı olduğunu ve gözünün operasyon gerektirdiğini söyledi.

Maddi durumlarının yerinde olmadığı gerekçesiyle vakfa başvuran Köse ailesi hakkında inceleme yaptıklarını belirten Yılmaz, "Araştırmalar sonucu ailenin maddi durumunun kötü olduğu ortaya çıktı. Kurum olarak Ramazan'ın daha önce gittiği hastaneler ve doktorlarla görüştük. Hastanede, devletin ödemesi gerekenin dışında hastanın yaklaşık 8 bin 500 lira masrafı olduğunu belirttiler. Biz de vakıf olarak bu ücreti gönderdik ve Ramazan tedavisini oldu. Operasyon yapılmasaydı ya da gecikme olsaydı diğer sağlıklı gözünü de kaybetmesi söz konusuydu. Ramazan bir gözünü kaybetti ama diğerini kurtarmış oldu" dedi.

Tedavi olduğu ve sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirten Köse, "Gözümdeki rahatsızlık nedeniyle daha önce çalıştığım iş yerinden ayrılmak zorunda kaldım. Eğer tedavi olamasaydım sol gözümü de kaybedecektim. Bu konuda bana yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Maddi durumu iyi olmayan Köse, tedavi masraflarını karşılayamacağı için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurmuş, vakıf da Köse'nin hastane giderlerini karşılayarak Ankara Dünya Göz Hastanesi'nde ameliyat olmasını sağlamıştı. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Ortaca Kaymakamlığı Hüseyin Yılmaz Ramazan Köse Yılmaz Köse Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title