Haberler

Suruç'taki Terör Saldırısı

Her Yerde Adalet Platformu Başkanı Özkan Öztürk, Suruç'taki terör saldırısına ilişkin, "Tıpkı Reyhanlı ve 6-8 Ekim olaylarında olduğu gibi ülkemiz bu tür saldırılarla mezhepsel ve etnik bir kavganın içine çekilmek isteniyor.

Her Yerde Adalet Platformu Başkanı Özkan Öztürk, Suruç'taki terör saldırısına ilişkin, "Tıpkı Reyhanlı ve 6-8 Ekim olaylarında olduğu gibi ülkemiz bu tür saldırılarla mezhepsel ve etnik bir kavganın içine çekilmek isteniyor. Gün birlik olma, Alevi, Sünni, Kürt ve Türk'ü ile daha fazla kenetlenme günüdür" dedi.

Öztürk, düzenlediği basın toplantısında, Suruç'ta gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Bu saldırının açık bir provokasyon olduğunu belirten Öztürk, şunları kaydetti:

"Tıpkı Reyhanlı ve 6-8 Ekim olaylarında olduğu gibi ülkemiz bu tür saldırılarla mezhepsel ve etnik bir kavganın içine çekilmek isteniyor. Gün birlik olma, Alevi, Sünni, Kürt ve Türk'ü ile daha fazla kenetlenme günüdür. Yaşanan saldırılar sonrası halkı sokaklara davet etmek, kaos ve kargaşa ortamını tetiklemek, insanlığa veda etmek demektir. Ama maalesef her yaşanan terör saldırısından sonra sözde Kürtlerin temsilciliğine soyunmuş gibi görünen siyasal parti lideri Selahattin Demirtaş, yaptığı açıklamalarla bizi şaşırtmadı. Kalleş saldırının hemen akabinde ülkemiz ve hükümetimizin terör örgütü DAEŞ ile irtibatlı olduğunu ifade eden ve saldırının sorumlusunun hükümet olduğunu belirten, Kürt halkına seslenerek açıkça silahlanmaya davet eden sayın Demirtaş'ın bu söylemleri, siyasal rant devşirmeye yönelik popülist söylemlerdir."

Öztürk, Demirtaş'ın açıklamalarının, milli birlik ve bütünlüğü bozmaya yönelik, suç teşkil eden açıklamalar olduğunu savundu.

Kaynak: AA / Yerel

Selahattin Demirtaş Özkan Öztürk Reyhanlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title