Haberler

Sultan Camii ve Külliyesi Dürr-i Meknun (Saklı İnci) Programını Konuk Etti

TRT Yapım koordinatörlüğünce “iç yapım” olarak hazırlanan ve TRT Okul kanalında yayınlanmakta olan divan edebiyatı programı Dürr-i Meknun (Saklı İnci) adlı programın bir bölüm çekimi Manisa Sultan Camii ve Külliyesinde gerçekleştirildi.

TRT Yapım koordinatörlüğünce "iç yapım" olarak hazırlanan ve TRT Okul kanalında yayınlanmakta olan divan edebiyatı programı Dürr-i Meknun (Saklı İnci) adlı programın bir bölüm çekimi Manisa Sultan Camii ve Külliyesinde gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs'ün moderatörlüğünde çekilen programın konuğu, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Muammer Mete Taşlıova oldu. Prof. Dr. Derya Örs'ün konuğu ile sohbet ederek divan ve halk edebiyatından örnekler sunduğu programda, İstanbul Radyosu ses sanatçısı Hüseyin İpek Klasik Türk Müziğinden eserleri canlı olarak seslendirdi.

Manisa Sultan Camii ve Külliyesinin muhteşem güzelliğinde gerçekleştirilen çekime Manisalılar büyük ilgi gösterdi.

Yapımcılığını ve yönetmenliğini TRT Prodüktörü Adalet Özkan'ın üstlendiği Dürr-i Meknun programının Manisa'da çekilen bölümü TRT Okul kanalında 6 Eylül 2015 Pazar günü saat 21.15'de yayınlanacak. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Derya Örs Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title