Haberler

Sorgun'da 7.aşıklar Bayramı Kutlandı

Sorgun Belediyesi'nin katkılarıyla Sorgun Yazarlar Aşıklar Şairler Kültür ve Araştırma Derneği tarafından düzenlenen Sorgun 7.Aşıklar Bayramı yapıldı.
Sorgun İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen programa AK Parti Yozgat...

Sorgun Belediyesi'nin katkılarıyla Sorgun Yazarlar Aşıklar Şairler Kültür ve Araştırma Derneği tarafından düzenlenen Sorgun 7. Aşıklar Bayramı yapıldı.

Sorgun İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen programa AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Üney, Dicle Üniversitesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hamdi Temel, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belde Belediye Başkanları, köy ve mahalle muhtarları, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Durali Doğan, Yozgat ve ilçelerinin ünlü aşık ozan şairler yetiştirmiş olduğunu, dernek olarak 2003 yılından beri ilimiz ve ilçemizin kültürel tanıtımında büyük katkı sağladıklarını belirtti. Gecede konuşan Kaymakam Levent Kılıç, Sorgun'un sosyal, ekonomik ve kültürel yönden zengin bir ilçe olduğunu, bu zenginliklerin bu tür etkinliklerle ortaya konulduğunu söyledi. Duygusal anların yaşandığı geceye katılan ozanlar söyledikleri türkü, yaptıkları atışmalarla seyircilere unutulmaz bir gece yaşattılar. Gecenin sonunda programa katılan aşık ve şairlere Kaymakam Levent Kılıç ve Belediye Başkanı Ahmet Şimşek tarafından günün anısına plaket verildi - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sorgun Belediyesi Aşıklar Bayramı İlyas Arslan Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title