Haberler

Söke'de İstiklal Marşının Kabulünün Yıldönümü Kutlandı

İstiklal Marşının Kabulünün 94. Yıl dönümü Söke’de Anadolu Lisesi Spor Salonunda düzenlenen törenle kutlandı.

İstiklal Marşının Kabulünün 94. Yıl dönümü Söke'de Anadolu Lisesi Spor Salonunda düzenlenen törenle kutlandı.

Törene kaymakam Mehmet Demirezer, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jan.Teğmen Hasan Karasakal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın, Şube Müdürleri Ayhan Işık ve Mehmet Aydın, davetliler, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başlayan törende Söke Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Çevik ve okul öğretmenlerinden Ayhan Aydoğan günün anlam ve önemi ile ilgili yaptıkları konuşmalarının ardından; Yavuz Selim Anadolu Lisesi öğrencilerinden Hasan Karacaoğlan'ın okuduğu "Çanakkale Şehitleri" adlı şiiri büyük beğeni topladı.

İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında ilçedeki ana okul, ilk, orta ve lise dengi okullar arasında düzenlenen şiir, Safahat ve Mehmet Akif Ersoy şiirlerinin okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.

Törenin son bölümünde ise Söke Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen oratoryo izleyicileri duygulandırırken büyük beğeni topladı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Ahmet Karakaş Mehmet Aydın Söke Yerel Haberler

title