Haberler

Siyaset Değil İşimizi Yapıyoruz"

Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Cumhuriyet Meydanı’na asılmış olan reklam panosunun indirilmesine engel olan CHP İl Başkanı Mustafa Ayan’ın yaptığı tam anlamıyla kanun bilmezlik ya da eğer kanunu biliyorsa kanun tanımazlıktır.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Cumhuriyet Meydanı'na asılmış olan reklam panosunun indirilmesine engel olan CHP İl Başkanı Mustafa Ayan'ın yaptığı tam anlamıyla kanun bilmezlik ya da eğer kanunu biliyorsa kanun tanımazlıktır. "O pankartı indirmeye kimsenin gücü yetmez" diyerek belediye ekiplerine engel olan CHP İl Başkanı'nın sözleri, "Hiçbir kanun bizi ilgilendirmez" demekten farklı değildir.

CHP İl Başkanı şunu bilmelidir ki Büyükşehir Belediyesi'nin siyasi partilerin ya da partilerin milletvekili adaylarının astığı pankartlarla işi yoktur. Büyükşehir Belediyesi sadece ve sadece pankart, ilan ya da benzeri tanıtım materyallerinin nerede ne nasıl asılacağı ile ilgilenmektedir. Çünkü bu Büyükşehir Belediyesi'nin kanuni vazifesidir.

5216 sayılı yasanın 7. Maddesinin (g) fıkrası anlamak isteyenler için çok açıktır. İlgili madde her vatandaş gibi CHP İl Başkanı'nın da anlayacağı şekilde yazılmıştır. Bu maddeye göre nerelere reklam panosu yapılacağı belediyemiz tarafından belirlenebilir. Belediyemizin izni olmadan CHP tarafından meydana bakan binanın üzerine kaçak bilboard yapıldığı için Büyükşehir Belediyesi müdahil olmuştur. Orada bir reklam platformu kurulduğu için Büyükşehir Belediyesi müdahale etmiştir. CHP İl Başkanı ve ekiplerimize engel olan kişiler bilsinler ki orada asılan pankarta bir müdahale söz konusu değildir. CHP İl Başkanı acaba belediye ekipleri binanın çatısındaki platforma müdahale ediyorlar da neden hemen yanında iple asılmış pankarta müdahale etmiyorlar diye düşünmüş müdür? Tekrar ifade etmek gerekirse, ki anlamak istemeyenler için gerekiyor; belediyemiz pankartı değil pankart için yaptırılan platformu kaldırmak durumundadır. Çünkü bu belediyenin görevidir. Aksi takdirde herkes her yere reklam panosu koyabilir. Her isteyen şehrin bir yerine totem inşa edebilir. Her önüne gelen dilediği yere bilboard kondurabilir. Bu tür bir kanunsuzluğu önlemek Büyükşehir Belediyesi'nin görevidir ve Büyükşehir Belediyesi Encümeni kararıyla bu görevini yerine getirmektedir. Kanun tanımadığı ya da bilmediği halde bir de üste çıkarak adamlık öğretmeye, had bildirmeye kalkan CHP İl Başkanı'nın ağzından çıkanı kulağı duymalıdır ve öncelikle kendisi adam gibi siyaset yapmalı ve partisini adam gibi yönetmelidir. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ayan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title