Haberler

Sigaranın Zararları Anlatıldı

‘31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü’ nedeniyle sigaranın zararları anlatıldı.

'31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü' nedeniyle sigaranın zararları anlatıldı.

'31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü' dolayısıyla Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Şubesi personelleri tarafından Demokrasi Meydanı'nda etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte görev alan Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nazan Bayram, kurulan stant içerisinde sigara bağımlısı vatandaşlara yönelik solunum enfeksiyon testi uyguladı ve bağımlıların sigarayı nasıl bırakacakları ile ilgili çeşitli tavsiyelerde bulundu. Stant içerisinde nikotin bağımlılığı değerlendirme anketi de yapıldı.

Aynı etkinlikte görev alan Yeşilay Gaziantep Şube Başkanı Fatih Tamer ise sigaranın zararlarının anlatıldığı çeşitli broşürler dağıtarak vatandaşa uyarılarda bulundu.

Gerçekleştirilen organizasyona ilişkin bilgi veren Ruh Sağlığı ve Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Şube Müdürü Psikolog Hüseyin Durak, amaçlarının vatandaşı tütün ve tütün ürünlerinin zararları konusunda bilinçlendirmek olduğunu aktardı. Hüseyin Durak, yapılan etkinliğin yoğun bir katılım ile gerçekleştirildiğini kaydetti. Durak, katkılarından dolayı Gaziantep Üniversitesi, Yeşilay Gaziantep Şubesi ve Türk Toraks Derneği yetkililerine teşekkür etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Hüseyin Durak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title