Haberler

Şehzade Mehmet Koleji Ebiko'da Dünya 2.'si Oldu

Özel Şehzade Mehmet Koleji Ankara Milli Eğitim Şura Salonu'nda Yapılan Eğitimde Bilişim Kültürü Oluşumu (Ebiko) Yarışmasında "Bilgisayar Olimpiyat Eğitim Portalı" Projesi ile Dünya 2.'liğini Kazandı.

Özel Şehzade Mehmet Koleji Ankara Milli Eğitim Şura Salonu'nda yapılan Eğitimde Bilişim Kültürü Oluşumu (EBİKO) yarışmasında "Bilgisayar Olimpiyat Eğitim Portalı" projesi ile Dünya 2.'liğini kazandı.

27 ülkeden 11 bin 200 öğrenci, 674 okul ve 68 ilin katıldığı proje yarışmasında Özel Şehzade Mehmet Koleji Dünya 2.'liğinin yanında özel jüri ödülünü de almaya kazandı. Özel Şehzade Mehmet Koleji'inden yapılan açıklamaya göre, "Bilgisayar Olimpiyat Eğitim Portalı" projesinde TÜBİTAK Bilgisayar Olimpiyatı sınavında sorulan C sorularının internet ortamında derlenerek puanlandırılmasının sağlandığı, proje ile Bilgisayar Olimpiyatında çalışacak öğrencilere ışık tutulmasının amaçlandığı belirtildi.

Microsoft Eğitim Sektörü Müdürü Tuncay Marmara, "Projeleri ile bu başarıyı yakalayan öğrencileri Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin Bilgisayar Bölümü hocaları ile tanıştırmak istiyorum. İleriye yönelik bu başarılı öğrencilerden daha farklı projeler bekliyorum kendilerini kutluyorum." dediği ifade edildi.

Özel Şehzade Mehmet Koleji'ne Dünya 5.'liğini getiren proje ise "Yer-Plan Projesi" oldu. Özel Şehzade Mehmet Koleji Bilgisayar Öğretmeni Ahmet Koçoğlu, "Daha önce'de EBİKO'da Dünya 1.'liği ödülümüz vardı. Bu yıl Dünya 2.'si olduk. Öğrencilerimi ve onları yetiştiren velilerimi kutluyorum." dedi.

(ÖA) 12.05.2008 15:28 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title