Haberler

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Güncelleme:

Bingöl'de askeri konvoya yapılan saldırıda şehit olan piyade er Hasan Hüseyin Aydoğdu'nun cenazesi, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da katıldığı törenle, toprağa verildi.

Bingöl'de askeri konvoya yapılan saldırıda şehit olan piyade er Hasan Hüseyin Aydoğdu'nun cenazesi, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da katıldığı törenle, memleketi Samsun'un Alaçam ilçesinde toprağa verildi.

Askeri kargo uçağıyla Çarşamba Havaalanı'na getirilen şehidin cenazesi, buradan Alaçam ilçesi Pelitbüküsekicek köyündeki baba ocağına götürüldü. Helallik alınmasının ardından cenaze, tören için köy mezarlığı yanındaki boş araziye alındı.

Buradaki cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınları, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun milletvekilleri Mustafa Demir, Akif Çağatay Kılıç ve Ahmet Yeni, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından aynı yerdeki kabristanda toprağa verildi.

Bakan Kılıç, şehidin babası Mustafa ve annesi Hacer Aydoğdu'ya başsağlığı diledi.

Bu arada, şehidin cenazesi Alaçam ilçe merkezinden, cenaze töreninin düzenlendiği köye hareket ettiği sırada, bir grup vatandaş, cenaze aracını durdurarak helallik almak istedi. Askeri yetkililerin, köyde helallik alınacağını belirtmesi üzerine tartışma yaşandı. Vatandaşları sakinleştirmeye çalışan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın yüzüne, yaşanan arbede sırasında yumruk isabet etti. Burnu kanayan Yılmaz, olay yerinden ayrılarak cenaze töreninin yapılacağı köye hareket etti.

Muhabir: İlyas Gün - Anıl Kuru

Yayıncı: Osman Kurt - SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Akif Çağatay Kılıç Hüseyin Aydoğdu Samsun Bingöl Yerel Haberler

title