Haberler

Sbs'de Başarılı Olan Öğrencilere Altın

Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) başarılı olan öğrencilere Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan tarafından teşekkür belgesi ve altın hediye edildi.

Seviye Belirleme Sınavı'nda ( Sbs ) başarılı olan öğrencilere Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan tarafından teşekkür belgesi ve altın hediye edildi.

Sbs'de başarılı olan öğrenciler Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin ile birlikte Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan'ı ziyaret ettiler. Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ziyarette Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin, Safranbolu'da 674 öğrencinin SBS'ye girdiğini belirterek, "1 milyon 95 bin 539 öğrenci Türkiye genelinde sınava girdi, ilimiz genelinde 2 bin 264, ilçemizde 674 öğrenci sınava girdi. Bu öğrencilerimiz bu kadar çok öğrenci arasında hem ilimizin yüzünü güldürdüler hem de ilçemizin yüzünü güldürdüler. Ben başta çocuklarımıza, öğretmenlerine, anne ve babalarına teşekkür ediyorum. Bundan sonraki eğitim yaşantılarında başarılar diliyorum. Bu süreç bu şekilde devam etmeli" dedi.

Amacın mutlu insan yetiştirmek olduğunu belirten Kaymakam Azcan, "5 yıldır burada görev yapmaktayım, en mutlu olduğum kısım bu. Her şeyle iftihar edebilirsiniz, yaptığınız çok farklı şeyler olabilir, en güzel kısım medeni toplumlarının paylaşma adetinden sayılan eğitimdir. Hem şahsı gururlandıran hem ailesini gururlandıran hem de ülkesini gururlandıran bir durum. Sadece SBS'den alınan o rakam değil aslında hayatın kalitesini ölçen veya bir insanı tamamen değerli kılan, insan hem beyni ile hem gönlü ile sacayağı oluşturan güzel bir varlık. Bir şekilde yeryüzünü cennet şeklinde güzelleştiren de insan ama diğer taraftan birinci cihan harbini çıkartan da insan, ikinci cihan harbini de çıkaran da insan, insanlar verdikleri kararla hem ailesinin hayatını, hem çevresini ve dünyanın da hayatını etkileyebiliyor, burada amaç başarılı ama kaliteli erdemli insan yetiştirmek. Bu eğitim sisteminde bunu sunmak için annenin de ailenin de bu sistemde rol oynaması lazım. Her türlü eğitim sürecinin her aşamasında mutlaka anneler var. Annelerinde aktif olduğu o sistemde o çocuklar çok daha başarılı oluyorlar. Her şeyin birincisi atom bombasını bulacak ama çatışma yaşayan, kişilik bunalımı yaşayan, sürekli negatif enerji yayan insanlar yetiştirmek değil, amacımız mutlu insanlar yetiştirmek. Safranbolu'da bu konuda güzel bir duyarlılık var" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Gökhan Azcan, örencilere teşekkür belgesi ve çeyrek altın taktı. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gökhan Azcan Safranbolu SBS Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title