Haberler

Saü'de Mühendislik Etiği Eğitimi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından, mühendislik etiği eğitimi düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından, mühendislik etiği eğitimi düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen seminerde konuşan Endüstri Mühendisliği Öğretim Görevlisi Erkal Etçioğlu, öğrencilerin mesleki etik değerlerini, kavramasının önemli olduğunu belirtti.

"İyi bir mühendis olabilmek için mühendisliğin temeli iyi oluşturulmalıdır" diyen Etçioğlu, "Öğrenciler, bir problemi kendi başına çözebilme, yenilik yapabilme, becerisini etik değerler çerçevesinde kazanmalıdır. Kısacası, mühendis olabilmenin şartı, mesleğin temeli iyi oluşturulmalı, problemleri çözerken etik değerler çerçevesinde hareket edilmelidir" ifadesini kullandı.

Etçioğlu, mühendislerin topluma karşı sorumlulukları bulunduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Her bireyin topluma karşı sorumlulukları vardır. Fakat eğitimli bir insanın yükümlülükleri daha fazladır. Bir mühendisin müşteriye, doğaya karşı sorumlulukları vardır. Mesleki bilgisini, beceri ve deneyimlerini toplumun ortak çıkarları ve insan refahının gelişimi çin kullanması gerekir. Mühendislik mesleğin temelini iyi kavramış bir öğrenci, mesleki yaşantısında da başarıyı kolay yakalayacaktır. Kanunların bittiği yerde etik başlar. Mühendislik etiğini, kanunlar çerçevesinde değerlendirirken, öbür taraftan vicdani boyutunu da unutmamak gerekir." - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel

Sakarya Üniversitesi Erkal Etçioğlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title