Haberler

Şanlıurfa haberleri | Siverek'te sıfır atık tesisi çalışmalarında sona gelindi

Güncelleme:

Şanlıurfa yerel haberi... Siverek'te sıfır atık tesisi çalışmalarında sona gelindi Siverek Belediyesince israfın önlenmesi, çevrenin korunması ve kaynakların verimli kullanılması amacıyla başlatılan sıfır atık tesisindeki çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Siverek'te sıfır atık tesisi çalışmalarında sona gelindi

ŞANLIURFA - Siverek Belediyesince israfın önlenmesi, çevrenin korunması ve kaynakların verimli kullanılması amacıyla başlatılan sıfır atık tesisindeki çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'ın Ankara'daki temaslarının ardından ilçeye kazandırılan proje ile israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi ve en az düzeye indirilmesi hedefleniyor. Yapılacak değerlendirmelerin ardından atık miktarının fazla olduğu mahallelerde mobil atık toplama istasyonları kurulması planlanırken, bu istasyonlarda elektronik malzeme, kağıt, metal, cam, plastik, giysi, bitkisel yağ ve piller düzenli olarak toplanacak.

Diyarbakır kara yolu 5'inci kilometresinde yaklaşık 4 bin metrekare alan üzerine kurulan tesisin 3 bini açık bin metrekaresi ise kapalı alan olarak kullanılacak. 7 aydır yapımı devam eden projede çalışmaların yüzde 95 oranında tamamlandığı belirtilirken yapılacak incelemelerin ardından tesisin kabulünün yapılacağı bildirildi.

Tesisin ilçe için önemli bir proje olduğunu dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Koşar, çalışmalarda sona gelindiğini söyledi.

"Atıkların çevreye zararı en aza indirgenmiş olacak"

Tesisin tam kapasiteyle çalışmaya başlamasının ardından atıkların çevreye olan zararının minimize edileceğini aktaran Koşar, "Öncelikle atık artışı yaşanan bölgelerde ciddi bir çalışma yapılarak oluşumun nedenleri araştırılacak. Aza indirgenmesi mümkünse bu yönde değilse yeniden değerlendirilmesi konusunda adım atılacak. Hedefimiz atık oluşumunu minimize etmekle beraber bu atıkların katma değer olarak kazandırılmasıdır." dedi.

"Mobil atık toplama istasyonları kurulacak"

Yapılacak değerlendirmelerin ardından nüfus yoğunluğuna göre mahallelere atık toplama istasyonlarının kurulacağını belirten Koşar, "Mahallelerin yanı sıra kamu kurumlarında da aynı sistemler kurulacak ve ekiplerimizce bu atıkları düzenli olarak toplanarak tesisimize nakledilecek. Burada yapılacak ayrıştırmanın ardından geri dönüşüm tesislerine gönderilerek katma değer oluşturulması noktasında fayda sağlamasını bekliyoruz. Burada en önemli amacımız ise çevreye duyarlılık bilincinin aşılanması, çevrenin korunması ve istihdamın arttırılmasıdır. Bütün bunların yanında atıkları değerlendirip belediyemize düzenli bir kaynak sağlamayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Koşar, ayrıca projeye destek veren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar'a teşekkür etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ayşe Çakmak Şanlıurfa Siverek Ankara Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şampiyon olan takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidiyor mu, eleme mi oynuyor? Real Madrid Alaves maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Alaves maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Zaniolo sakatlandı mı, ne zaman sahalara dönecek? Tottenham Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Tottenham M.City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, maddeleri nelerdir? Tottenham Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Tottenham M.City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Yasemin Allen kimdir? Yasemin Allen kaç yaşında, nereli?
Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title