Haberler

Sakarya'ya gelen depremzede sayısı 11 bini geçti

Güncelleme:

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve ülkeyi yasa boğan depremlerin ardından Sakarya Valiliği koordinasyonunda kurulan başvuru ve kabul merkezlerine 11 bin 366 kişi kayıt yaptırdı.

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve ülkeyi yasa boğan depremlerin ardından Sakarya Valiliği koordinasyonunda kurulan başvuru ve kabul merkezlerine 11 bin 366 kişi kayıt yaptırdı.

11 şehri etkileyen iki depremin ardından birçok vatandaş yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kaldı. Bu çerçevede felaket bölgelerinden Sakarya'ya gelen depremzedeler için; Sakarya Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali, AFAD Sakarya İl Müdürlüğü binası ile 16 ilçe kaymakamlığında kayıt ve kabul masası kuruldu. Valilik koordinasyonunda kurulan başvuru ve kabul merkezlerine 11 bin 366 kişi başvurarak kayıt yaptırdı.

Sakarya Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Ülkemizde meydana gelen ve milletçe hepimizi derinden sarsan depremlerin etkili olduğu bölgelerden ayrılarak ilimize gelen ve gerek KYK Yurtları, misafirhanelerde, otellerde misafir edilen gerekse kendi imkanları ile ilimize gelerek yakınları vasıtasıyla konaklayan depremzede vatandaşlarımız için bilindiği üzere; AFAD İl Müdürlüğümüzde (Adapazarı İlçesi, 15 Temmuz Camili Mahallesindeki binasında), Sakarya Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminalinde ve

yine 16 İlçe Kaymakamlığımızda kayıt ve kabul masası kurulmuş olup, kayıtlar alınmaya halen devam edilmektedir. Depremlerin etkili olduğu bölgelerden her ne şekilde olursa olsun İlimize gelen depremzede vatandaşlarımızın, Valiliğimizce belirlenen kayıt ve kabul merkezlerine başvurarak kimlik ve iletişim bilgilerini bildirmeleri büyük önem arz etmektedir. 22.02.2023 tarihi itibariyle; Valiliğimiz koordinasyonunda kurulan başvuru ve kabul merkezlerine 11 bin 366 kişi başvurarak kayıt yaptırmış olup, bu vatandaşlarımızdan KYK yurtları, misafirhane, oteller vb. yerlerde 1249 kişi İlimizde misafir edilmekte olup, yine kendi imkanları ile akraba veya tanıdıklarının yanına gelen 10 bin 117 depremzede vatandaşımız bulunmaktadır" denildi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sakarya Valiliği Sakarya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title