Haberler

Sakarya'da Protesto Eylemi

Sakarya'da Türk Büro-Sen üyesi bir grup, protesto eylemi düzenledi.

Sakarya'da Türk Büro-Sen üyesi bir grup, protesto eylemi düzenledi.

Adapazarı Merkez PTT Şubesi önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik Türk Büro-Sen üyesi grup, Maliye Bakanlığı çalışanları için ücrette adalet sağlanamadığı gerekçesiyle bakanlığa toplu dilekçe gönderdi.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Türk Büro-Sen Sakarya Şube Başkanı Rahmi Varol, 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile çalışanların mağdur olduklarını ileri sürdü. Varol, çıkarılan kararname ile maliye ve gelir idaresi çalışanları arasında ücret adaletsizliği oluştuğunu öne sürerek, "Bu kararname ile Maliye Bakanlığı çalışanlarıyla birlikte birçok kurumda ücret konusunda adalet sağlanamamıştır. Aksine bu fark daha da açılmıştır. Maliye Bakanlığı çalışanları arasındaki bu ücret adaletsizliği, çalışma barışını bozmuş, ülkeye büyük katkısı olan personelleri mutsuz hale getirmiştir" dedi.

Bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini vurgulayan Varol, şöyle konuştu:

"Sendika olarak, Maliye Bakanlığı'ndaki ve diğer kurumlardaki ücret adaletsizliğini her platformda dile getirdik. Ülkemizin dört bir yanından bu dilekçeler çoğalarak Ankara'ya ulaşacak. Sayın Bakanımızın bu dilekçelere karşı tepkisiz kalmayacağını temenni ediyoruz."

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

- SAKARYA

Kaynak: AA / Yerel

Adapazarı Merkez Maliye Bakanlığı Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title